Maudy Brussel antwoord bij Stadkant

7 september – 30 september 2023

Henk Brussel Auteur ‘Vloedlijn”. Henk Brussel legt zijn ervaringen en gedachten vast in 14 brieven, die hij schrijft aan zijn nicht Maudy Brussel. Zij beantwoordt hem met foto’s en schilderijen geïnspireerd door de zee. In haar14 beelden speelt zij met het begrip tijd in een ruimer perspectief. Maudy laat daar nog meer beelden zien van het project Vloedlijn. Op zoek naar het begrip tijd, speelt ze ook letterlijk met de tijd door verschillende technieken en perspectieven te combineren en te werken in lagen. Denk aan een snelle flits van de camera tegenover het langzame proces van laagjes wolken die geschilderd zijn. Ze experimenteert en geniet ervan. En zo stelt zij vragen over de echte weergave van de werkelijkheid en de werkelijke tijd.

De inzet is dat woord en beeld met elkaar in gesprek zijn, als samen- of tegenspraak, als vraag of antwoord. Vloedlijn is een verhaal over oprapen en laten liggen. Misschien nog wel meer een boek over hervinden van tijd en ritme. En hopelijke is het een inspiratie om zelf te gaan jutten. Laat je verrassen door wat er op je pad komt.

In het boek Vloedlijn vertelt een man, die op zoek is naar een manier hoe om te gaan met ernstig hartfalen zijn persoonlijke verhaal. Hij doet dat in een periode waarin een pandemie losbarst, die het hele land platlegt. De man ontdekt dat zijn situatie niet uniek is. Zijn zoektocht naar een ritme en een manier van leven dat hem goed doet, is feitelijk ingebed in een veel bredere zoektocht. Dit alles in het decor van wind, strand en zee.

Boekpresentatie “Vloedlijn” 30 september 14.00 met Henk en Maudy Brussel.

De schilderijen zijn de hele maand september te bekijken.

Wekelijks op Donderdag, Vrijdag en Zaterdag tot en met 30 Sep 2023, 10:00 – 17:00. Stationsplein 8 Gouda.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp