De Kaaskoningin heeft eindelijk een eigen monument

De Kaaskoningin van Bodegraven is niet alleen levendig immaterieel erfgoed dat al sinds 1952 in ere wordt gehouden, tegelijkertijd belichaamt zij de rijke kaascultuur van Bodegraven. De Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk vond het hoog tijd voor een eigen monument. Het ontwerp van dit beeld was bijna net zo’n zorgvuldig bewaard geheim als ieder jaar de naam van de nieuwe Kaaskoningin. Op zaterdagochtend 16 september was het dan eindelijk zover. De Kaaskoningin van dit jaar, Esther van Tilburg, onthulde samen met haar hofdames het beeld ‘Kaaskoningin Lien 1952’ bij het Evertshuis.

Het beeld draagt de naam van de allereerste Kaaskoningin uit 1952, Lien van der Werken en is gerealiseerd door de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk als eerbetoon aan alle Kaaskoninginnen. “Voorlopig staat het beeld op het plein voor Cultureel Centrum Het Evertshuis,” aldus Marry Buiks, die samen met AnneMiek van Brakel verantwoordelijk is voor het ontwerp en de vormgeving ervan. Het wachten is nu op het besluit van de gemeente over de definitieve locatie van het beeld.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp