Nazomerse Beleef GOUDasfalt & vrienden zondag 17 september

Makers en ondernemers van GOUDasfalt organiseren op zondag 17 september van 11:00 tot 16:00 uur een ‘Beleefzondag’. Dat doen ze samen met hun creatieve vrienden. Er is dan van alles te ontdekken en beleven op het terrein van GOUDasfalt. Om nog even het nazomerse gevoel vast te houden en de overgang van de seizoenen te vieren. Met leuke activiteiten en kraampjes. Kom je ook genieten?

Op deze Beleefzondag is er van alles te doen en te ontdekken bij de makers en ondernemers van GOUDasfalt (en hun vrienden). Zo zijn er demonstraties en workshops:

  • Kijk hoe Fenna van Kleiwerkplaats Witheet bekers maakt op haar draaischijf.
  • Ruik en proef het nieuwe ‘Gouds gebrouwen’ bier, een samenwerking tussen Brouwerij 1923 en Bunnik’s BierBrouwerij dat in de Brouwloods wordt gebrouwen.
  • Luister om 13:30u of 14:30u in dezelfde loods naar een lezing van Remco van Gastel, auteur van ‘Stad van Bier’.
  • Leer alles over lokaal hout, terwijl Brian van Depot24 tegelijkertijd op een Big Green Egg hapjes bereidt.
  • Luister in de metaalloods naar het unieke verhaal van Gideon over klokken stemmen.
  • Maak je eigen sleutelhanger van een stuk fietsband of brandweerslang bij Vuigmakers in de Blauwe loods.
  • Ervaar hoe belangrijk het goed voelen van je lichaam en geest is tijdens de open les Yang yoga (actief) om 11:00 u. en Yin yoga (ontspannen) om 12:00 u. bij Yogabird.
  • Praat met de vrijwilligers van GOUDasfalt. Zij vertellen je graag over hoe zij het terrein draaiend houden.
  • Wandel langs de verrassend groene randen van GOUDasfalt. Misschien zie je wel een ijsvogel voorbijvliegen.
  • Loop binnen bij X3 Kunstenaarscollectief in het DIJKhuis en bezoek hun expositie.

Lokale & duurzame cadeaus

Op deze dag is het ook leuk om alvast kadootjes te verzamelen voor de komende feestdagen. Want niet alleen de vaste ondernemers stallen hun handgemaakte of vintage creaties uit, ook hun creatieve vrienden vullen kramen met zelfgemaakte spulletjes.

Kunst & design

Op verschillende plekken op GOUDasfalt is kunst te bewonderen, af en nog in de maak. Bekijk het bijzondere paard van kunstenaar Jan Mostert dat dwars door het hek rijdt op de Gouderaksedijk. In het DIJKhuis is het X3 Kunstenaarscollectief aan het werk. Verderop in de metaalloods staan de bijzondere designtafels van Studio Penders en bewonder je de nieuwe, soms bizarre, creaties van kunstenaar Stellan Aanhane. Loop vooral even een rondje over het hele terrein. En geniet van de Koe, hond Bello en de fraaie Kaasmeisjes. Op verschillende punten staan ook informatieborden met leuke weetjes over de historie en ontwikkeling van het GOUDasfalt-terrein.

Eten & drinken

Trek gekregen? Geniet van een biertje bij de brouwers of strijk neer bij Gouwestrand voor een kop koffie of warme chocolademelk, de lekkerste zelf gerookte zalm of een heerlijke maaltijd uit de buitenoven. En als de zon nog schijnt, kun je buiten aan de borrel terwijl de kinderen spelen op het strand.

Kom op de fiets of met het pontje

Kortom, het belooft een mooie zondagmiddag te worden op GOUDasfalt. Kom met familie en vrienden wandelend of op de fiets naar GOUDasfalt. Of doe de oversteek over de Hollandsche IJssel met het pontje vanaf de Veerstal. Voor € 1,00 per persoon vaar je van de stad naar GOUDasfalt, kinderen tot 12 jaar gratis. Pinnen is mogelijk. Voor auto’s is zeer beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar op het terrein.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp