Goed voorbereid de winter in? Kom dan naar de duurzame markt in Gouda

Op zaterdag 16 september van 10.00 tot 16.00 uur organiseert de gemeente Gouda weer een duurzame markt in de Sint-Janskerk. Verwonder je over alle mogelijkheden die er zijn om te verduurzamen. Zo’n 40 organisaties staan klaar met heel veel praktische informatie. Laat je inspireren om te verduurzamen, te vergroenen en je huis en tuin te beschermen tegen klimaatverandering.

Antwoord op veel vragen

Op de duurzame markt krijg je antwoord op tal van vragen: Waarop kun je letten bij de aankoop van een huis? Hoe isoleer je je woning en bespaar je energie? Hoe bescherm je je tuin tegen het veranderende klimaat? Hoe leg je een groen dak aan? Hoe werkt een regenton? Wat zijn alternatieve vormen van warmte? Makelaars, energiecoaches, tuinambassadeurs en anderen helpen je verder.

Vintage kleding, hergebruikte artikelen én lekker eten

Daarnaast is er vintage kleding te koop. Repaircafé’s en anderen laten zien hoe producten een tweede ronde mee kunnen. En natuurlijk kun je genieten van lekkere vegetarische of veganistische hapjes en drankjes. Neem gerust je kinderen mee, ook voor hen zijn er leuke activiteiten.

Maar ook humor, een enorme lading (groene) energie en een sprankje hoop

Het festival ‘de Verwondering’ vindt in ditzelfde weekend plaats. Hierbij zijn meerdere acts over verduurzamen te zien. ‘Piepschuim’ treedt op tijdens de duurzame markt in de Sint-Janskerk. Hun act staat garant voor humor, een enorme lading (groene) energie en een sprankje hoop.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp