Kaaskoningin begint aan regeerperiode 2023-2024

Kaaskoningin Esther van Tilburg en haar hofdames Jaqueline Bunnik en Eva Vink gaan samen met de kaasmeisjes Lana, Milou en Zoë het motto van de Najaarsmarkt 2023 – Boerenkaas de trots van alle generaties – uitdragen. Het gezelschap werd woensdagavond 14 september gepresenteerd in de Sint Willibrordusschool aan het Dronenplein. Later op de avond volgt de voorstelling aan het publiek en de prijsuitreiking aan de winnaars van het kaascorso.

Van de drie dames heeft er één rechtstreeks een band met het ‘goud’ uit deze regio: Esther via haar vader als eigenaar van groothandel Van Tilburg Zuivel te Bodegraven. Voorzien van een bedrijfskundige achtergrond is zij nog altijd bij die onderneming betrokken.

Jaqueline is een geboren en getogen Boreftse, dochter van Ans en Gerard Bunnik van het gelijknamige loonbedrijf aan de Noordzijde. Zij werkt als relatiebeheerder bij een opleidingsinstituut, en woont met haar partner Thierry Rietveld van de bekende slagerij en twee zoontjes in het dorpscentrum. Eva is de dochter van een voormalige pluimveehouder die zijn bedrijf uitoefende aan de Oud Bodegraafseweg; moeder Anita verzorgt jaar in jaar uit de kapsels van het koninklijke gezelschap.

De najaarsmarkt stond en staat in het teken van de boerenkaas, maar door de jaren heen is het randgebeuren steeds belangrijker geworden. Een omvangrijk programma met ‘voor elk wat wils’, gepubliceerd in diverse media, staat er borg voor dat iedereen zich de komende dagen op de ene of de andere manier kan vermaken.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp