Museum Gouda gratis toegankelijk tijdens Open Monumentendag

Open Monumentendag

Zaterdag 9 september a.s.

Museum Gouda is gevestigd in het voormalige Catharina Gasthuis. De geschiedenis van het monumentale pand gaat terug tot de veertiende eeuw, toen het een gasthuis was waar landlopers, bedelmonniken en gevluchte lijfeigenen de nacht konden doorbrengen. In het gasthuis was ook een kapel, gewijd aan Catharina van Alexandrië.

Op zaterdag 9 september tijdens Open Monumentendag starten tussen 11.00 en 16.00 uur op ieder heel uur gratis rondleidingen door en om het gebouw. Je komt dan alles te weten over de verschillende ruimtes van het gasthuis – zoals de Gasthuiszaal, het Ruim en de Kapel – en waarvoor die in het verleden gebruikt zijn. Ook kun je als bezoeker actief meedenken over wat jij met het gebouw en al die ruimtes zou doen. Voor de rondleidingen hoeft niet gereserveerd te worden, maar de capaciteit is beperkt.

Wees dus op tijd aanwezig, want vol = vol. Wie zelfstandig het gebouw wil ontdekken, kan een speciale (gratis) flyer bij de kassa krijgen die je langs alle interessante ruimtes en hun wetenswaardigheden leidt.

Meer informatie vind je hier

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp