Jongerenwerk Gro-up en Zilvermuseum bundelen krachten voor inspirerend project ‘Sprekend Zilver’

In een bijzondere samenwerking tussen het jongerenwerk van Gro-up en het Zilvermuseum wordt ‘Sprekend Zilver’ tot leven gebracht. Een buitengewoon project dat jongeren tussen 12 en 18 jaar de kans biedt om hun innerlijke kracht te uiten te midden van uitdagende levensmomenten. Gedurende een fascinerende periode van twaalf weken zullen deze jonge talenten prachtige sieraden ontwerpen en vervaardigen die hun persoonlijke kracht weerspiegelen.

Dit project moedigt jongeren aan om hun hoop en veerkracht te uiten in hun ontwerpen, met betrekking tot de obstakels die ze in het leven tegenkomen. Of het nu gaat om de uitdagende tijden van beperkingen door de coronapandemie of de mentale druk die sommigen ervaren, ‘Sprekend Zilver’ biedt een creatieve uitlaatklep om deze emoties te verwerken.

Veerkracht

Tijdens de boeiende reeks van twaalf workshops zal het jongerenwerk, met zijn positieve en toegankelijke aanpak, jongeren ondersteunen in gesprekken over veerkracht en hoe hiermee om te gaan. Onder de deskundige begeleiding van medewerkers van het Zilvermuseum krijgen de jongeren de kans om te oefenen voordat ze daadwerkelijk aan de slag gaan met het bewerken van zilver. De workshops worden afgewisseld met inspirerende rondleidingen door de prachtige stad Schoonhoven en bezoeken aan de Vakschool.

Het resulterende medaillon, de ring of ander uniek sieraad zal niet alleen een artistiek meesterwerk zijn, maar zal ook fungeren als een krachtige herinnering en bron van empowerment voor de betrokken jongeren. Het hoogtepunt van dit opmerkelijke project zal plaatsvinden in de vorm van een expositie in het Zilvermuseum.

Vanaf september

‘Sprekend Zilver’ zal tweemaal plaatsvinden, van september tot en met december 2023 en van januari tot en met april 2024. Jongeren tussen 12 en 18 jaar worden van harte uitgenodigd om deel te nemen. De eerste workshop begint op dinsdag 12 september, van 16:00 tot 18:00 uur, en wordt gehouden in het Zilvermuseum, gelegen aan het Kazerneplein 4 in Schoonhoven.

Voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij zowel het Zilvermuseum als het jongerenwerk. Jongeren die willen deelnemen kunnen zich aanmelden via Ilona.vanelswijk@gro-up.nl of Moniek.vandenberg@gro-up.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp