Documentaire over depot Boijmans Van Beuningen eenmalig te zien bij Parkvilla in Alphen a/d Rijn

7 september

DEPOT – Reflecting Boijmans is een creatieve documentaire over de totstandkoming van het nieuwe depot van Museum Boijmans Van Beuningen. Het onthult geheimen en details van het iconische gebouw van Rotterdam. De film is eenmalig op 7 september bij Parkvilla te zien en voorafgaand verzorgt CAS Alphen -Centrum voor Architectuur en Stedenbouw- een boeiende inleiding.

Terwijl Museum Boijmans Van Beuningen in 2019 moest sluiten vanwege grootschalige renovatie, ontstond er verderop een heel nieuw gebouw dat de deuren juist voor het publiek zou openen: het Depot – een gezamenlijke droom van architect Winy Maas en Boijmans-directeur Sjarel Ex.

CAS Alphen CAS Alphen is het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw in Alphen aan den Rijn. CAS stimuleert de belangstelling voor, het inzicht in en de discussie rond de gebouwde omgeving in en om Alphen aan den Rijn bij een breed publiek. Kunstschatten De documentaire neemt de kijker niet alleen mee in de totstandkoming van ‘s werelds eerste volledig publiekelijk toegankelijke depot, maar trekt aan de hand van archiefmateriaal uit Bouw Museum Boymans ook fraaie parallellen met de constructie van het huidige museumgebouw in de jaren 30.

.Maas en Ex leiden de kijker met plezier rond door zowel het uitgeklede museum als het gloednieuwe depot en delen hun enthousiaste blik op heden en verleden. Beide gebouwen geven zich bloot, een kluis met kunstschatten wordt geopend. Het resultaat is een liefdevolle symfonie voor kunst en architectuur. De film ging in januari van dit jaar in wereldpremière tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR) een eindigde hoog in de top van publieksfavorieten.

Hier vind je meer informatie

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp