Vrouwen met perspectief

Nu te zien bij de Firma in Gouda: 23 augustus 2023 – 17 september 2023

In de kunstgeschiedenis is de vrouw altijd een populair onderwerp geweest, vaak geschilderd als een object van schoonheid en lust. In de moderne kunst is er echter een verschuiving geweest naar het portretteren van vrouwen met perspectief en diepte, waarbij de nadruk ligt op hun eigen kracht en emoties.

Een bekend voorbeeld hiervan is het werk van Frida Kahlo, die haar eigen leven en pijn en lijden uitdrukte in haar zelfportretten. Haar werk toont de vrouw als een complex wezen met een eigen verhaal en geschiedenis. En het werk van beeldhouwer Barbara Hepworth voegde een nieuw hoofdstuk toe aan het abstract weergeven van vrouwelijke vormen en thema’s.

Deze nieuwe benadering van kunstbeoefening heeft zeker ook een rol gespeeld in de grotere waardering van vrouwen in zowel de kunst als in de samenleving als geheel. Sterke vrouwen met een eigen doel. Kortom, vrouwen met perspectief is thans een relevant thema in de kunst, dat kunstenaars blijvend erkennen en uitdiepen.

Ook in deze tentoonstelling van Marianne Lint en Jos van der Biezen staat het weergeven van de vrouw in een bewegend perspectief centraal. Met vergezichten en krachtige vrouwenportretten en torso’s, met uit steen gehakte serenades en danseressen.

De tentoonstelling opent op donderdag 24 augustus om 20.30 uur. Inloop is vanaf 20.00 uur.

Openingstijden expositie: woensdag t/m zondag, 12.00 – 17.00 uur.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp