Doe mee met kids & koffie

Kids&Koffie, geïnitieerd door SAM Welzijn, biedt een platform voor vrouwen die de Nederlandse taal willen leren. Het initiatief is een uitnodiging aan moeders en oma’s die om verschillende redenen vanuit het thuisland hier naar toe zijn gevlucht en nu onderdak hebben gevonden in Reeuwijk-Brug. Gemeenschappelijke deler is het verlangen om sociale contacten te leggen en vooral om de Nederlandse taal te leren in de praktijk. Kortom gezellig met elkaar koffie in contact komen, terwijl je je beter leert uitdrukken in het Nederlands.

Een vertrouwde omgeving voor groei

Een veilige omgeving waarin het maken van fouten geen enkel probleem vormt, is van groot belang voor het leerproces. Zowel vrijwilligers als deelnemers hebben invloed op de invulling van de ochtenden. Creativiteit en gemeenschap staan centraal. Voorbeelden van activiteiten van voorgaande jaren zijn onder andere mozaïekkunst, samen koken, dansen en discussies over onderwerpen als onderwijs en hoe zit de Nederlandse samenleving in elkaar..

Hoe doe je mee?

Voor deelnemers geldt: alle vrouwen met kinderen of kleinkinderen jonger dan vier jaar, die recentelijk naar Nederland zijn gekomen en op zoek zijn naar sociaal contact en de kans om Nederlands te oefenen, zijn van harte welkom. Tijdens de activiteiten wordt er gezorgd voor de kinderen door een toegewijde vrijwilliger.

Vrijwilligers worden vanzelfsprekend ook uitgenodigd om deel te nemen. Als je twee uur per week beschikbaar hebt op dinsdagochtend, van half tien tot half twaalf, en je graag een betekenisvolle bijdrage wilt leveren aan vrouwen met diverse culturele achtergronden, dan is dit een geweldige kans.

Meer informatie en aanmelding

Voor verdere informatie en aanmelding kun je contact opnemen met:

Als je in de buurt bent, loop dan gerust eens binnen op een dinsdagochtend in de Van Staverenstraat 39. Ken je een vluchtelingengezin in jouw omgeving? Aarzel dan niet om de moeder te tippen over deze groep. Ze is van harte welkom om zich aan te sluiten bij Kids&Koffie.

De deuren van Kids&Koffie staan wijd open, en het wacht met open armen op degenen die willen deelnemen aan dit inclusieve en verrijkende initiatief.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp