Tijdens schilderles de artiest in jezelf ontdekken is hartstikke goed voor kinderen.

Vanaf 28 augustus in Bodegraven

Het is niet alleen heel erg leuk om te doen voor kinderen, maar ook nog eens hartstikke goed voor de ontwikkeling. Het ontdekken van hun innerlijke artiest tijdens schilderles is van onschatbare waarde voor kinderen. Niet alleen omdat het hun creatieve expressie en zelfvertrouwen bevordert, maar ook doordat kinderen door middel van schilderen hun gedachten, emoties en verbeelding visueel tot uiting brengen. Daardoor wordt het een gezonde uitlaatklep voor hun gevoelens. Het helpt kinderen bij het ontwikkelen bij hun emotionele intelligentie en ze leren ook beter te communiceren en begrijpen wat er in henzelf omgaat. Experimenteren met kleuren, vormen en technieken. Met kleur leren risico’s nemen en out-of-the-box denken. Het komt allemaal spelenwijs aan bod tijdens de schilderlessen van Suzanne Gerhartl in Bodegraven.

De liefde voor schilderen ontdekte ze op de middelbare school

Suzanne is zelf bijna 20 jaar lang leerkracht geweest in het onderwijs en weet dus hoe belangrijk tekenen en schilderen is voor de cognitieve en motorische vaardigheden van kinderen. “Schilderen leert kinderen observeren en interpreteren van de wereld om zich heen”, laat zij weten. Die jaren aan ervaring als docent gaat zij nu combineren met een andere passie van haar. Schilderen en tekenen. Op de middelbare school kreeg zij ooit olieverf van haar ouders en daarmee werd de liefde voor schilderen geboren “Uren kon ik op mijn kamer doorbrengen. Ik vond het heerlijk om in het schilderen op te kunnen gaan. En dat is eigenlijk niet veranderd”. :

Er wordt geschilderd met acrylverf en de lessen van Suzanne zijn bedoeld voor leerlingen van 9 tot 12 jaar (woensdag 15:00 – 16:30 uur) en vanaf 12 jaar (middelbare school) (maandagavond 19:00 – 20:30 uur). Vanzelfsprekend is het helemaal niet belangrijk of je al kunt tekenen, want het gaat om het plezier en vooral om je eigen creativiteit te ontdekken.

Er is nog plaats en meer informatie kun je hier lezen

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter