Gezelligheid kent geen tijd: Lekker midzomeren in het Tiendekwartier van Gouda

De tijd dat braderieën overspoelt werden door kraampjes met broodjes saté en Vietamese Loempias (hoe lekker ook), lijkt gelukkig ver achter ons te liggen. Tenminste dat was het geval tijdens de gezellige Midzomermarkt afgelopen vrijdag 18 augustus in het Tiendekwartier in Gouda . De kracht van deze zomermarkt is dan ook dat de ondernemers aan de Lange- en Korte Tiendeweg en de Zeugstraat zelf achter hun kraampjes staan en daarmee kreeg de markt opnieuw die ouderwets gezellige persoonlijke touch die elders vaak ver te zoeken is.

Foto: Cornelis Hagen

Niet alleen de zon kwam in de loop van de ochtend tevoorschijn, ook de uitnodigende sfeer van de kraampjes was overal te voelen. Heerlijk om te te struinen tussen de laatste zomer uitverkoopitems en hier en daar een voorraadje winkeldochters. Dat maakt het alleen maar extra leuk wanneer je voor een buitengewoon klein prijsje een paar leuke sjaals, leuke oorbellen of dat leuke zomerblousje waar je al een tijdje om heen draaide weet te scoren. Dat gold overigens ook voor de aanwezige mannen, die in hun speurtocht zeker niet onderdeden voor de vrouwelijke speurders.

Of het nu ging om streekproducten, chocoladesnacks of heerlijke herenpetten. Het was allemaal te vinden op de Midzomermarkt. Een initiatief dat gelukkig na een paar ‘stille jaren’ weer is opgepakt door de ondernemers van de Goudse binnenstad. Dit jaar beperkt tot de straten van het Tiendekwartier, maar zeker niet minder gezellig. Kortom we kijken alweer uit naar de volgende editie. Waarbij misschien nog meer ondernemers en nog meer straten zich gaan aansluiten, maar wel met de hoop dat ‘het kleinschalige en persoonlijke’ karakter blijft.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter