Wandel mee met de Otterloop in Nieuwkoop op 16 september

Heb jij je al ingeschreven voor de unieke wandeltocht de Otterloop? Het kan nog. Mis deze kans niet en ontdek op een leuke en actieve manier de prachtige natuur van Nieuwkoop. Er zijn bewegwijzerde routes voor zowel korte als langere afstanden uitgezet. Je kunt kiezen uit 6 , 10, 15 en 25 kilometer. Dus of je nu een geoefend wandelaar bent of liever een korte wandeling maakt, het kan allemaal.

Bijzonder is, dat je over paden wandelt die normaal gesproken niet toegankelijk zijn! In samenwerking met agrarische ondernemers in het gebied gaan er namelijk weiden en dijken open die normaal voor de wandelaar gesloten blijven. Onderweg is het puur Hollands genieten van groene vergezichten en water. Alle routes gaan door het natuurgebied de Groene Jonker en door de poldernatuur van Nieuwkoop en het Groene Hart.

Dat je tijdens de Otterloop ook een otter ziet, is niet zo waarschijnlijk. Deze dieren zijn erg schuw en voornamelijk ’s nachts actief. Maar er is genoeg te beleven onderweg! Je komt bijvoorbeeld langs verschillende uitkijkpunten, waar je bijzondere vogels kunt spotten die in dit gebied leven en waar je een prachtig uitzicht hebt over het water en de omliggende natuur. De Otterloop is een perfecte manier om te genieten van al het natuurschoon dat Nieuwkoop te bieden heeft!

De Otterloop wordt jaarlijks door Rotaryclub Nieuwkoop georganiseerd. Dit jaar kun je meelopen op zaterdag 16 september, inschrijven is nog mogelijk. De start is bij Kampeerhoeve Koole in Noorden. Rotaryclub Nieuwkoop organiseert de unieke wandeltocht niet alleen om mensen een mooie dag te bezorgen, maar ook om geld op te halen voor goede doelen. Door deel te nemen aan de Otterloop draag je dus ook nog eens bij aan een goed doel. Wacht dus niet langer en schrijf je in voor deze prachtige wandeltocht! Ga naar de website www.otterloop.nl voor meer informatie en inschrijven.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp