Neem eens een kijkje in de toren van de Dorpskerk

Landelijke Open Monumentendag 9 en 10 september 2023

Heb je al eens de toren van de Dorpskerk beklommen en heb je boven aangekomen het prachtige uitzicht kunnen bewonderen? Zo niet, dan kan dat tijdens de Open Monumentendag 2023. En als je al wel eens een kijkje hebt genomen, mag je natuurlijk nog een keer gaan! De Landelijke Open Monumentendagen zijn dit jaar in het weekend van 9 en 10 september. Bodegraven-Reeuwijk organiseert de Open Monumentendag in onze kernen alleen op zaterdag 9 september, van 10 tot 16 uur. Er zijn dan in heel veel gemeenten in Nederland monumenten gratis opengesteld voor publiek. Het doel van de Open Monumentendagen is om mensen bekend te maken met het monumentale erfgoed in ons land. In Bodegraven-Reeuwijk worden dan ook meerdere monumentale deuren geopend.

Dit is er te doen in onze gemeente

Naast het bezichtigen van monumenten worden er ook verschillende activiteiten georganiseerd, zo kun je een uitleg krijgen van de molenaar in één van de drie prachtige molens die onze gemeente rijk is. Ook kun je wandelen over het blotevoetenpad en bloemen plukken in de Hortus Populus of zelf boter maken bij Kaasboerderij De Graaf. De start van de dag is om 10.00 u bij de Dorpskerk in Bodegraven, bij het kaasmonument, dat ter ere van 100 jaar kaasmarkt is neergezet. Er is koffie en een muzikaal intermezzo.

Houdt voor alle locaties en activiteiten, de website van Open Monumentendag goed in de gaten (zie: www.openmonumentendag.nl/waar-wil-je-naartoe ) en type in het zoekkader de plaatsnaam: Bodegraven-Reeuwijk. Je vindt ook een verwijzing op de website Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk.nl.

Levend Erfgoed

‘Levend erfgoed’ is dit jaar het thema van de Open Monumentendagen. Denk daarbij aan lokale tradities, bijvoorbeeld kaasmaken en ambachtelijke vaardigheden, zoals eendenkorfvlechten en paling roken. Dit vind je dit jaar terug in de activiteiten die worden georganiseerd.

Ook is er dit jaar een fietstocht mogelijk onder begeleiding van een gids. Aanmelden kan tot 5 september via e-mail j.j.van.der.quast@gasunie.nl. De start is om 14.00 uur bij het Streekmuseum Reeuwijk, Oudeweg 3, Reeuwijk-Brug.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp