Campagne ‘Ik wil leren’

Bron: Bibliotheek Gouda

Moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen is niet aan iemand te zien van de buitenkant. Het is een onzichtbaar probleem dat grote gevolgen heeft op iemands leven. Ruim 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben hier moeite mee. Terwijl ze juist zelfstandig willen meedoen in de samenleving. Denk aan alleen durven reizen, begrijpen van je medicatievoorschriften, grip krijgen op je geldzaken of je eigen (klein)kinderen voorlezen.

Samenwerken in Gouda

Ook in Gouda willen we geletterdheid bevorderen en benadrukken dat het nooit te laat is om iets te leren. Daarom gaan we vanaf 11 september op zoek naar de leerwensen van mensen. Dat kunnen we niet alleen. We vragen zo veel mogelijk organisaties in Gouda om mee te doen met de campagne ‘Ik wil leren’. Doel van de campagne: op een toegankelijke en positieve manier mensen aansporen om te gaan leren en hun basisvaardigheden verder te ontwikkelen. 

Wat levert het jouw organisatie op?

Op het eerste gezicht misschien niet veel. Maar mensen die zich zelfredzamer voelen, worden actiever en krijgen meer zelfvertrouwen. Zij begrijpen de informatie van je organisatie beter en voelen zich meer betrokken. En zij zijn misschien dan ook weer een voorbeeld voor anderen! ‘Ik wil leren’-activiteiten of trainingen op jullie locatie zijn ook mogelijk. Je kunt denken aan een workshop herkennen van laaggeletterdheid voor jou en je collega’s. Ook kunnen we op locatie cursussen geven die helpen de basisvaardigheden te vergroten. Daarover gaan we graag in gesprek. Neem contact met ons op via taalhuis@bibliotheekgouda.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp