Dirk van der Vecht in het Evertshuis

Zondag 20 augustus wordt om 16.00 uur de jubileumtentoonstelling van kunstschilder Dirk van der Vecht, geopend door Theo Aarsen, voorzitter van de Kunstkring Woerden. Voor Dirk van der Vecht is 2023 bovendien een jubileumjaar: hij is 80 jaar oud én 40 jaar kunstschilder. Dat het Evertshuis hem nu de mogelijkheid biedt voor een heuse solo tentoonstelling is voor hem het hoogtepunt van dit jaar. Deze expositie ‘40 jaar schilderkunst’ is met medewerking van helpers en meedenkers tot stand gekomen. Van der Vecht laat hier een overzicht zien van zijn veelomvattende werk. Onder meer twee voor hem betekenisvolle schilderijen ‘Balans/ uit Balans’ en ‘De Ontsnapping’ met thema corona zijn te bewonderen.

Een droom komt uit

Dirk bracht zijn jeugd door op de Zuidzijde in Bodegraven, in buurtschap de Molenbrug vlakbij de Wierickerschans. In de loop van zijn leven waarin hij zich ontwikkelde tot veelzijdig kunstschilder, vormde zich langzaam een droom. Namelijk te kunnen exposeren in het Evertshuis, hét culturele centrum van Bodegraven. Dit gevoel bleef en werd vele, vele jaren later steeds sterker.

Op zondag 20 augustus om 16.00 uur wordt zijn expositie in de gezellige foyer van het Evertshuis geopend. Iedereen is welkom. De tentoonstelling is gratis te bezichtigen t/m 20 september 2023, tijdens reguliere openingstijden van Het Evertshuis.

Praktische informatie

EXPOSITIE DIRK VAN DER VECHT

EVERTSHUIS FOYER

20 AUG t/m 20 SEPT 2023

TOEGANG GRATIS

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp