Gezocht touwtrekploegen

Oranjevereniging “Prinses Juliana” is op zoek naar ploegen die mee willen doen aan het jaarlijkse touwtrektoernooi in Nieuwerbrug op zaterdagavond 2 September. Stel een team samen met 6 vrienden, vriendinnen, familie, collega’s, sportvrienden enz. en zoek een (fanatieke) coach en doe mee aan dit sportieve en gezellige evenement.

Stukje geschiedenis

Wist je dat touwtrekken een sport is die al eeuwenlang beoefend wordt. De opzet is natuurlijk eenvoudig, maar het plezier is er niet minder om.De geschiedenis van touwtrekken is diep geworteld in verschillende culturen over de hele wereld. Het werd oorspronkelijk beoefend als een krachtmeting tussen stammen en gemeenschappen, en diende vaak als een manier om geschillen te beslechten. Later ontwikkelde touwtrekken zich tot een georganiseerde sport met regels en competities.

En denk nu niet dat touwtrekken alleen domme fysieke kracht vergt. Integendeel. Het gaat ook om strategie en teamwork. De coördinatie en samenwerking tussen teamleden zijn essentieel om de tegenstanders te overwinnen. Het is dus niet alleen een demonstratie van kracht, maar ook van vastberadenheid en eenheid. Het brengt mensen samen, bevordert vriendschap en helpt om grenzen te verleggen terwijl individuen hun eigen fysieke en mentale kracht ontdekken.

Kortom meld je snel aan bij Truus van de Lely 06-11211103 en doe 2 september mee!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp