Celal Altuntas in Bibliotheek Bodegraven

21 september 2023 Evertshuis aanvang 20.00 uur

Celal, schrijver en maatschappelijk werker, vluchtte begin jaren ’90, op zijn twintigste naar Nederland vanuit Turks-Koerdistan. Zijn jeugd in een piepklein Koerdisch dorp beschreef hij in zijn debuutroman Het dorp van de zeven broers (2007). Aanvankelijk was hij daar gelukkig, tot hij in verzet kwam tegen de stelselmatige discriminatie van Koerden en zich aansloot bij de PKK. In Regen zonder modder (2016) vertelt hij hoe hij in Nederland transformeerde tot maatschappelijk werker en schrijver. Hij schetst een confronterend beeld van het leven van een vluchteling en de worsteling om in ons land een plaats te veroveren. In 2015 verscheen Het is je zusje!, waargebeurde verhalen over eer- en bloedwraak, Waarbij hij zich in zowel de slachtoffers als de daders verplaatst.

Altuntas is naast schrijver maatschappelijk werker met eer- en bloedwraak als specialiteit. Bovendien is hij bijna ervaringsdeskundige. Als kind moest hij de moord op twee ooms wreken. Maar dankzij zijn vredelievende vader kon hij daar onderuit komen.

De lezing is georganiseerd door de Bibliotheek de Groene Venen en het Evertshuis te Bodegraven

Datum lezing: 21 september 2023

Aanvang: 20.00 uur

Adres: Evertshuis, Julianastraat 4, 2411 CV Bodegraven

Toegang: € 15.00 inclusief een drankje. Voordeel met je Biebpas voor leden € 2,50 korting. Kaartverkoop: www.evertshuis.nl of www.bibliotheekdegroenevenen.nl

Naast de lezing zijn de boeken van Celal Altuntas te koop, is er ruimte voor discussie en een signeersessie.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter