Rechtstreex haalt half miljoen op voor groei lokalevoedselketen


Dat lokaal en duurzaam eten steeds meer leeft in de maatschappij, bewijst de laatste crowdfunding van Rechtstreex. Maar liefst 635 mensen investeerden samen 495.450 euro om de verdere ontwikkeling van de alternatieve voedselketen te steunen. Met dit bedrag wil Rechtstreex meer mensen bereiken, groeien en zo meer impact maken. In juni en juli konden mensen investeren en zo mede-eigenaar worden van het lokale boodschappeninitatief. Het minimum doelbedrag was €400.000. Dit wordt gebruikt om te investeren in verdere groei en verduurzaming van de lokale voedselketen. ‘De droogte, stikstofcrisis en krimpende biodiversiteit maken duidelijk dat ons voedselsysteem moet veranderen’, zegt Maarten Bouten, oprichter van Rechtstreex. ‘De oplossing hebben we voorhanden, maar voor echte impact zijn we nog niet met genoeg.’ Met dit bedrag gaat Rechtstreex meer afhaalpunten openen, meer mensen bereiken en uitbreiden naar Utrecht.

Dankbaar

Gemiddeld investeerden mensen voor €780 in hun eigen voedselketen. Uiteindelijk zijn er 635 nieuwe mede-eigenaren bij gekomen. Bouten: ‘We kijken uit naar de volgende stappen. We zijn onze betrokken community ongelofelijk dankbaar voor alle steun. Dit betekent dat we onze missie en droom voor een eerlijker en duurzamer voedselsysteem kunnen blijven najagen.’

Op naar Utrecht

Van de 40 afhaalpunten die Rechtstreex wil openen, komt een aantal in Utrecht. De eerste drie openen al in september. De uitbreiding naar Utrecht is een logische stap, omdat Rechtstreex al samenwerkt met Utrechtse boeren en makers. Zo zijn bijvoorbeeld kiwi’s uit Bunnik en kaas uit Kamerik al jaren onderdeel van het assortiment. Het boodschappenbedrijf hoopt deze groep Utrechtse boeren snel uit te breiden.

Duurzame oplossing

Al 10 jaar bouwt Rechtstreex aan een duurzaam alternatief voor de supermarkt. Kiezen voor lokaal betekent minder voedselkilometers, lokale ondernemers steunen en écht verse producten. Als online lokale boodschappenservice werken ze samen met meer dan 150 boeren en makers die bij elkaar 1500 producten aanbieden. Consumenten kunnen hun boodschappen ophalen bij een afhaalpunt in de wijk of laten thuisbezorgen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp