Louis Armstrong CelebrationBand komt naar Reeuwijk-Dorp

Ticketverkoop gestart

De Louis Armstrong Celebration Band komt op 1 oktober naar Gasterij Vergeer in Reeuwijk-Dorp en dat is niet zomaar een band. Integendeel! Met binnen de jazzwereld gevestigde namen aan boord, zoals Michael Varekamp (vocals/trumpet), Peter Verhas (clarinet, sax), Harry Kanters (piano), Harry Emmery (bass), Erik Kooger (drums), weet de Nederlands/Belgische formatie het werk van muzikale legende Louis Armstrong als geen ander te vertalen en nog meer dan dat. Dankzij de sponsor van dit feest, Latentis Werving – en Selectie uit Reeuwijk, is het Groene Hart Jazz gelukt om deze populaire jazz-formatie naar Reeuwijk-Dorp te halen.

De afgelopen jaren heeft de jazzmuziek een opmerkelijke opmars gekend in populariteit, zowel onder doorgewinterde muziekliefhebbers als een nieuwe generatie luisteraars. Deze hernieuwde aantrekkingskracht kan worden toegeschreven aan de tijdloze en veelzijdige aard van jazz, waarbij het genre moeiteloos elementen uit verschillende stijlen en culturen omarmt. Bovendien heeft de wijdverbreide toegang tot digitale platforms en streamingdiensten een belangrijke rol gespeeld bij het vergroten van de jazzgemeenschap en het ontdekken van klassieke en hedendaagse jazzartiesten. De unieke improvisatie en expressieve mogelijkheden van jazzmuzikanten weerspiegelen de steeds veranderende smaak van het publiek en maken jazz tot een tijdloze kunstvorm die stevig verankerd is in de harten van muziekliefhebbers wereldwijd.

Seems to me, it aint the world that’s so bad but what we’re doin’ to it. And all I’m saying is, see, what a wonderful world it would be if only we’d give it a chance. Love baby, love. That’s the secret…

Louis Amstrong

.

Stichting Groene Hart Jazz

Stichting Groene Hart Jazz is opgericht met de gepassioneerde missie het Groene Hart weer te transformeren tot een bruisend jazz bolwerk door getalenteerde jazzmuzikanten en enthousiaste muziekliefhebbers weer samen te brengen, zodat overal in de regio, net als in de jaren ’80 en ’90, dit veelzijdige genre weer klinkt.

In Remco Knubben van het bedrijf Latentis uit Reeuwijk vonden ze een gepassioneerd medestander. Samen bundelden zij de krachten om een van de topbanden uit de ‘ere-jazz-divisie’, naar de gemeente te halen. Gasterij Vergeer kwam al snel in beeld als favoriete locatie. Het restaurant in Reeuwijk-Dorp heeft zelfs speciaal voor de avond een aanvullend Jazz arrangement samengesteld.

De ticketverkoop is inmiddels gestart. Meer informatie en hoe je kunt reserveren voor de aanvullende driegangenproeverij vind je hier. Parkeren is overigens gratis in de buurt.


MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp