Ontdek de leukste terrassen in het Groene Hart en we beginnen in Woerden

Nu de zomer haar stralende gezicht laat zien, is het tijd om te genieten van het heerlijke buitenleven en de prachtige landschappen die het Groene Hart te bieden heeft. Maar wat maakt deze zomer nog specialer? Het is de perfecte gelegenheid om die gezellige terrassen te ontdekken en te genieten. We zijn hier niet voor niets verwend met een overvloed aan gezellige en sfeervolle terrassen . Of je nu een lokale bewoner bent of een toerist die het gebied verkent. Van rustieke landelijke pubs tot moderne loungebars aan het water, er is voor elk wat wils. De komende zomermaanden gaan wij op zoek naar de leukste plekjes in het Groene Hart. Kortom maak je klaar om te genieten en blijf ons volgen op onze ontdekkingstocht.

Terrassen in de binnenstad

Genieten midden in de binnenstad? Dan is het Kerkplein en het Kazerneplein the place to be! De keuze is reuze, voor ieder wat wils. Of zijn de laatste zonnestralen van de dag jouw favoriet? Ontdek de terrassen op het Defensie-eiland waar je nog heerlijk kan genieten van de laatste stralen aan het einde van een zomeravond.

Kerkplein
Het Kerkplein is het bruisende centrum van Woerden, waar de terrassen van BreurenVan RossumViviamoCafé de Pompier en Winebar & Bites zich bevinden. De terrassen op het Kerkplein staan bekend als dé borrel plek in Woerden. Uiteraard kan je hier ook terecht voor een lekkere kop koffie, lunch of een diner.

Kazerneplein
Ga uitgebreid dineren in een historische sfeer op het Kazerneplein. Op het terras van de BistronoomBistro de Bock en Bij Petrus ben je aan het goede adres. Van uitgebreid 4-gangen menu tot een snelle hap, de keuze is groot.

Defensie-eiland
Geniet van de laatste zonnestralen bij één van de terrassen op het Defensie-Eiland. De ruime terrassen van Gare Pompidou en ’T Zusje Woerden bieden genoeg ruimte om te genieten van de zon en heerlijk eten. Of wat dacht je van het terras van het Kasteel Woerden? Hier heb je prachtig uitzicht over een groot gedeelte van de stad.

Terrassen aan het water

Een drankje of hapje met uitzicht over het water. In en rondom Woerden zijn er genoeg terrassen waar je bijna letterlijk met je voetjes in het water zit. Van de Oude Rijn en de haven tot Cattenbroekerplas en Plas ‘De Eend’.

Geniet aan het water bij één van de plassen in en rondom Woerden. Aan de rand van Cattenbroekerplas ligt EDGE waar je na een duik heerlijk kan genieten van koffie, lunch of bijzondere pizza’s. En wat dacht je van Buitenplaats Kameryck aan Plas ‘De Eend’, midden in het groen. Een prachtige plek waar je heel de dag door ‘ryckelijk’ kan genieten.

Een fietsroute langs de Oude Rijn? Stop onderweg bij ’T Scheepje in Harmelen. Een gezellig terras waar de lekkerste hapjes en drankjes worden geserveerd. Fiets vervolgens langs het water door en kom terecht in de haven van Woerden. Hier vindt je Loef & Lij, hét terras aan de haven waar je heerlijk langszij kan genieten van een uitzicht op de haven en de boten die er liggen.

Verborgen terrassen

Ontsnap even aan het bruisende centrum van Woerden en kom tot rust op een van de verborgen terrassen in Woerden. Midden in het centrum, in de kerktuin van de Petruskerk kan je bij Plein 7 smullen van een kop koffie, lunch of diner. Of maak kennis met de binnentuin van restaurant De Woerdenaar en ontdek hier naast verfrissende drankjes ook heerlijke streekproducten.

Terras voor kids

Wil je je echt even terugtrekken met het hele gezin op een heerlijk terras, dan ben je bij De Kade aan het goede adres. Hét meest kindvriendelijke restaurant in Woerden. De kids hebben hier alle ruimte om van alles te doen zoals schilderen, tekenen en nog veel meer.

Pittoreske terras in het buitengebied

Ken je het pittoreske Harmelen? Pak dan een terrasje bij De Kloosterhoeve. Een prachtig restaurant in een monumentale boerderij dat historie ademt midden in het dorp. Een enorme gezellige sfeer die je verwelkomt om een kop koffie met gebak, een lekkere lunch of een hapje ’s avonds te nuttigen. In Geniet hier optimaal van de rust en de ruimte.

Meer over Woerden vind je hier

Bron: Beleef Woerden

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp