Met een nieuw naam en huisstijl is de Firma (van Drie) weer helemaal terug

Een nieuwe naam, een nieuw bestuur, een nieuwe tentoonstellingscommissie én een nieuwe website. Het kunstenaarscentrum De Firma, (voorheen de Firma van Drie,) in Gouda, gevestigd in de voormalige steenhouwerij Roodbol achter de SintJan, is klaar van de toekomst. De coronaperiode had een behoorlijk impact voor het podium van hedendaagse kunst, maar die tijd werd vrijdag 7 juli definitief afgesloten tijdens de feestelijke lancering van de nieuwe visuele en organisatorische identiteit in bijzijn van kunstenaars, kunstliefhebbers, betrokken vrijwilligers, bestuursleden en wethouder cultuur Thierry van Vugt.

De Firma (voorheen de Firma van Drie) in het historische pand waar vroeger de firma Roodbol was gevestigd

De nieuwe naam ‘De Firma’ komt overigens niet zomaar uit de lucht vallen. “In de volksmond”, licht coördinator Marcel van den Tooren toe, “werden we al jaren zo genoemd.” De toevoeging drie was een verwijzing naar de initiatiefnemers van het eerste uur: “Kunstenaarsvereniging Burgvliet, de Stadsgalerie en het Museum Gouda. De missie blijft ongewijzigd. Het bieden van een platform aan professionele kunstenaars in Gouda en omstreken om hun werk te exposeren en te verkopen. Het collectief vertegenwoordigd een breed scala aan artistieke stijlen en technieken en bestaat uit schilders, beeldhouwers, keramisten, fotografen en andere kunstenaars. Tegen de historische achtergrond van het unieke gebouwtje naast de ingang van het museum worden jaarlijks rond de 12 wisselende exposities en evenementen georganiseerd. Van realistisch tot abstract, van klassiek tot hedendaags. Er valt altijd iets nieuws te ontdekken.

Om met het hervonden en nieuwe elan de toekomst tegemoet te gaan, ging een team van vrijwilligers onder leiding van Carla Henneveld aan de slag met het ontwerpen van een nieuwe huisstijl en website. “Strakker en frisser dan voorheen”. Volgens André Groeneveld, lid tentoonstellingscommissie en een van de sprekers afgelopen vrijdag is “is iets kunst wanneer je het niet begrijpt, maar als ze een ding goed hebben begrepen bij De Firma is hoe je jezelf opnieuw kunt uitvinden om klaar te zijn voor een mooie culturele toekomst in Gouda.

Een nieuwe huisstijl betekent ook een nieuw ‘huisnummer’ ontworpen en vervaardigd door de Goudse kunstenaar Jan Mostert

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp