Vrolijk orkest speelt op de Lange Arm

Tot eind september prijken opnieuw 14 kleurrijke muzikanten op de ‘Lange Arm’ van GOUDasfalt. Zij trotseren zon, hitte, regen en storm om bezoekers een vrolijke noot mee te geven. De muzikanten zijn gemaakt door de Goudse kunstenaar Matthé van Oostrom. Tijdens de feestelijke viering van Gouda 750 was het veelkleurige orkest ook al van de partij hoog in de lucht op de toevoerband van De Lange Arm.

Veelkleurige muzikanten

Het veelkleurige orkest van Matthé van Oostrom is dus ook dit jaar weer present, op de inmiddels geconserveerde Lange Arm. De muzikanten blazen en trommelen dat het een lieve lust is. De Goudse kunstenaar hoopt dat mensen vooral omhoogkijken om het te bewonderen en dat ‘de fanfare’, zoals het ook wel wordt genoemd, zorgt voor een prachtig uitzicht waar mensen blij van worden.

De Lange Arm

De Lange Arm, het gezichtsbepalende icoon op het terrein van GOUDasfalt is vanaf verre afstand te zien. Voor de conservering van dit industrieel erfgoed nam een projectgroep van GOUDasfalt vanaf maart 2021 een groot deel van het werk op zich. Begin mei van dit jaar werd het conserveringsproject op feestelijke wijze afgesloten.

Ruimtelijk werk

Matthé van Oostrom probeert in zijn werk de werkelijkheid te kneden. Hij tekent, schildert en maakt ruimtelijk werk. Veel van zijn werk gaat langs de randen van het realisme. Dit komt vooral tot uitdrukking in zijn schilderijen. De meeste hebben een surrealistische uitstraling. Zijn werk is vaak vrolijk van kleur en daarmee in contrast met de achterliggende boodschap. De afgelopen jaren heeft hij zich vooral toegelegd op kunstprojecten in het water, maar de komende maanden is zijn werk ook weer te bewonderen op de Lange Arm van GOUDasfalt.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp