Emma Wissing schittert op dramatische seizoensafsluiting

Zaterdag 8 en zondag 9 juli werd op de Bosbaan te Amsterdam het roeiseizoen 2022-2023 afgesloten met de Dutch International Youth Regatta. Emma won zondag de skiff voor meisjes tot en met 14 jaar (M14 1x) in de snelste tijd van alle deelneemsters. Hugo won zijn wedstrijd in de J16 1x, ondanks dat hij geremd werd door een bos wier aan zijn vin. Voor de niet kenners, van 1 sliertje aan je vin ga je gemiddeld al 2 seconden per 100m langzamer varen, laat staan als er meer aan hangt.

Wier, was het meest uitgesproken woord van het weekend. De Bosbaan lag er vol mee en elke race werd een loterij: blijft er wat aan de boot hangen of hebben we dit keer geluk? Nou de Goudse roeiers hadden weinig geluk. Van de 21 starts ging het ongeveer 5 keer goed. Ook Hugo bleef er in zijn gewonnen skiff race niet van gevrijwaard. Hij pikte het pas in de tweede helft van zijn race op en had de eerste helft al 10 seconden voorsprong gepakt. Daar waren op de finish nog maar 4 seconden van over. Helaas niet meer genoeg voor de snelste dagtijd, maar wel genoeg voor de winst in zijn heat.

Emma was de enige Goudse die gevrijwaard bleef van wier. Zaterdag wist zij in de M16 1x al een schitterend resultaat neer te zetten, en waren er slechts 3 meisjes sneller. Zondag won zij overtuigend haar eigen leeftijdcategorie in veruit de snelste tijd van de dag. De bijbehorende beker was voor haar. Echter ook emma bleef niet gevrijwaard van pech. Alleen was bij haar het onweer de boosdoener. De wedstrijd in de M16 2x met haar maatje Milou van IRIS, waarin zij favoriet waren, werd (terecht) gecanceld door het onweer aan het eind van de dag.

De grootste pechvogel was echter Bente. Haar race van zaterdag in de M18 1x werd na ruim 1100m gestaakt, omdat er op 1500m nog een 500m race klaar aan de start lag. Grote fout van de wedstrijdleiding. Zondag maakte een bos wier het haar onmogelijk revanche te halen. Jammerlijk einde van haar junioren wedstrijdperiode. Bente heeft haar eindexamen gehaald met een heel mooie cijferlijst en gaat in Utrecht studeren. We gaan haar missen.

Foto collage met foto’s van Jaap Krijtenburg.