Foto expositie Rob IJsselstein – Schotse eilanden

Rob IJsselstein is een bekende Alphense fotograaf. Hij heeft twee boeken gepubliceerd met foto’s van Alphen aan den Rijn, en zijn foto’s zijn regelmatig gepubliceerd in tijdschriften en kranten. Foto’s van hem hangen op groot formaat in het stadhuis en de entree van Intertoys en Media Markt aan het Rijnplein. Hij heeft fotocursussen gegeven, geeft regelmatig presentaties en jureert bij fotowedstrijden. Hij is lid van de fotoclub Alphoto, waarvan hij ook voorzitter is geweest. 

Naast het maken van stedelijke landschappen is Rob het liefst in de natuur. Daar voelt hij de vrijheid en de grootsheid van wat de aarde is. Hij heeft veel van de wereld gezien en gefotografeerd. Zijn favoriete land op dit ogenblik is Schotland: één van de weinige landen in Europa waar je vrij in de natuur kan lopen zonder bergbeklimmer te hoeven zijn. Voor landschapsfotografie is Schotland ideaal vind hij, omdat je met name in de Highlands weinig bomen hebt, die het uitzicht belemmeren.

De foto’s die in café 1640 hangen geven impressies van de Schotse eilanden Lewis en Harris. Deze eilanden aan de westkust zijn bekend om hun mooie stranden met zeewater dat soms Caraïbische kleuren heeft. Eén van de stranden is ooit uitgeroepen tot mooiste strand ter wereld. De meeste foto’s laten dan ook de sfeer zien van dit spel van zee en kust.

Lunchroom café 1640                     0172 – 495 566

Openingstijden                                10.00 uur tot 16.00 uur – dinsdag t/m zaterdag

Adresgegevens                               Julianastraat 4

                                                        2405 CA  Alphen aan den Rijn

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp