Gouda nieuw festival rijker: De Verwondering

3-daags cultureel festival in het hart van Gouda

Gouda is een nieuw festival rijker. In het weekend van 14 t/m 16 september barst in de hele binnenstad De Verwondering los, een groots festival vol muziek, beeldende kunst, dans, (straat)theater en onverwachts spektakel in het hart van Gouda. De Verwondering is een direct vervolg op de succesvolle Gouda750 Finale, die gevierd werd in 2022. Het festival komt jaarlijks terug en wordt de opening van het culturele seizoen. Bijna alle programmaonderdelen zijn gratis, voor sommige is het wel nodig om te reserveren of voor een klein bedrag een ticket te kopen.

De Verwondering biedt gevarieerde acts en voorstellingen op een groot aantal (pop-up) locaties in de binnenstad. Aan de opening van het culturele seizoen nemen alle culturele organisaties deel: Cultuurhuis Garenspinnerij, de Chocoladefabriek, de Sint-Janskerk, Museum Gouda, Filmhuis Gouda, Studio Gonz, de Firma en Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland. De Goudse Schouwburg is de kartrekker van dit evenement.

Opening in de Schouwburg
Kiki Schippers, de absolute koningin van ‘het reizende theaterfestival de Parade’, opent het festival op donderdag 14 en vrijdag 15 september met een speciaal voor De Verwondering gemaakte voorstelling. Een kaartje koop je hier. Vanaf vrijdag dans en zing je mee in de Stille Disco op het plein Achter de Waag, of geniet je van concerten in de Agnietenkapel. Op zaterdag 16 september spreidt het festival zich uit over de historische as van de Goudse binnenstad en verwonderen bezoekers zich over straattheater, living statues, bands, en voorstellingen. Dit is ook de dag dat een groot aantal culturele organisaties hun deuren opent voor de Open Dag. De Verwondering wordt zaterdagavond afgesloten met een grote spectaculaire act op de Markt. 

Meer informatie vind je hier: Home | Verwondering Gouda (verwondering-gouda.nl)

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp