Tv-opnames met Yvette van Boven op GOUDasfalt

Begin juni zijn op GOUDasfalt opnames gemaakt voor de populaire serie ‘De Streken van Van Boven’ met TV-kok Yvette van Boven. In dit programma gaat Yvette samen met haar hondje Hughie op zoek naar de oorsprong én de toekomst van Nederlandse gerechten en eetgewoonten. In de uitzending waarin GOUDasfalt kort te zien is, neemt Yvette de typische Nederlandse lunch onder de loep.

Terwijl andere Europeanen een warme maaltijd verorberen, lunchen Nederlanders gewoon met een boterham met kaas. Waarom is in Nederland de gevulde broodtrommel nog steeds zo geliefd?

foto: Goudasfalt


Typisch Nederlandse lunch

In de aflevering van ‘De Streken van Van Boven’ met opnames op GOUDasfalt, is Yvette van Boven benieuwd waarom haar landgenoten graag een gevulde broodtrommel meenemen naar werk of school. Maar ze vergelijkt ook de Nederlandse lunchgewoontes met de Belgische en Duitse, zoekt uit of kaas nog altijd dezelfde bereidingswijze heeft als in de tijd van haar overgrootouders en waarom het rechthoekige busbrood al jarenlang de standaard is onder Nederlandse bakkers. Deze meest verkochte soort dankt zijn naam aan het blik – of de ‘bus’ – waarin het gebakken wordt.

Terwijl de Italianen zich een bord pasta voorschotelen en de Fransen het liefst een uur lang in een bistro vertoeven, lunchen we in Nederland ‘gewoon’ met een boterham met kaas. Per dag gaan er zelfs gemiddeld drie à vier sneetjes doorheen.

Uitzending gemist

De uitzending van deze aflevering van ‘De Streken van Van Boven’ was op dinsdag 27 juni 2023 maar is nog terug te zien via Uitzending gemist (aflevering 6 Boterham met kaas, aan het begin van de uitzending op 1:44).

Bron: GOUDasfalt – is een levendige stadsoever

 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp