De Zomerkrant van het Groene Hart is uit

Het Groene Hart van Nederland is een unieke bestemming die steeds populairder wordt bij toeristen uit binnen- en buitenland. Met zijn uitgestrekte polders, groene weilanden en schilderachtige rivieren biedt deze regio een oase van rust en natuurlijke schoonheid. Het is de perfecte plek voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers om te genieten van het Nederlandse platteland en historische steden. Maandag 3 juli verscheen de zomerkrant van stichting Groene Hart Verbinders. Een bewaarkrant vol activiteiten die je dit seizoen kunt beleven wanneer je #OppadgaatinhetGroene Hart. De lancering vond plaats in Avifauna in Alphen aan den Rijn waar voormalig wethouder en voorzitter Stichting Groene Hart en bestuurslid van de Groene Hart Verbinders Kees van Velzen de Zomerkrant overhandigde aan de huidige Alphense wethouder met recreatie en toerisme in zijn portefeuille , Relus Breeuwsma.

Voorzitter Groene Hart Kees van Velzen (links) overhandigt de recreatiekrant Zomer in het Groene Hart aan wethouder Reelus Breeuwsma

Naast de prachtige landschappen heeft het Groene Hart ook een rijke geschiedenis en cultureel erfgoed. Er zijn tal van historische dorpen en steden te ontdekken, zoals Gouda, Vianen en Woerden. Deze plaatsen bieden charmante grachten, oude kerken en traditionele architectuur. Bovendien staat het Groene Hart bekend om zijn kaasproductie, vooral in de Cheesevalley. Het gebied tussen Woerden, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda en de Krimpenerwaard, waar bezoekers de beroemde kaasmarkten en kaasboerderijen kunnen ervaren en heerlijke kazen kunnen proeven.

We moeten door met het neerzetten van het succes van het Groene Hart en dat doen we met elkaar!

Relus Breeuwsma, wethouder gemeente Alphen aan den Rijn

Veel boerderijen en landelijke accommodaties verwelkomen toeristen en bieden een unieke ervaring op het platteland. Daarnaast zijn er natuurlijke diverse recreatieve activiteiten beschikbaar, zoals boottochten, kanoën en vogelspotten. Stichting Groene Hart Verbinders, die als doel heeft het Groene Hart van Holland als merk en beleving op de kaart te zetten, voor deze eerste recreatiekrant samengewerkt met lokale marketingorganisaties, VVV’s en gemeenten in het Groene Hart.

De recreatiekrant Zomer in het Groene Hart is bij de lokale VVV en op diverse punten in het Groene Hart mee te nemen. Meer informatie is te vinden op www.GroeneHart.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp