Zwementie gaat door in de zomervakantie

Waar de groepslessen in Zwembad de Kuil een ‘zomerbreak’ hebben, gaat zwementie door. Buurtsportcoach Lisette vertelt: ”Juist voor mensen met een lichte vorm van dementie is continuïteit belangrijk. Daarom zijn we erg blij dat deze les door kan blijven gaan. Wel verschuiven we tijdelijk van de maandag naar de dinsdag”.

Wat is zwementie?

In samenwerking met Sport en Welzijn biedt Optisport zwembad De Kuil zwementie aan. Zwementie, een combinatie van zwemmen en dementie, geeft de mensen met een lichte vorm van dementie de mogelijkheid om te bewegen in het water. In de les staan gezelligheid en sociale contacten centraal, maar wordt er ook zeker gewerkt aan balans, kracht, en denkvermogen. Tijdens de les wordt er gebruik gemaakt van kleuren, getallen en muziek.

Wie kan meedoen?

Iedereen kan op zijn/haar eigen tempo meedoen met de les. Een begeleider (vrijwilliger, familielid of zorgmies) is een pré om zo de oefeningen samen te kunnen doen en extra uitleg te kunnen bieden. De les is in zomervakantie 6 weken lang op dinsdag ochtend van 11:00-11:45 uur. Komt u ook meebewegen in het water?!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp