Historische prestatie 11-jarige zwemster Julia Bannatyne

Tijdens het jubileum weekend van BZ&PC namen 3 zwemmers ook deel aan de jaargangfinales. Dit in het Nederland Kampioenschappen voor jeugd zwemmers.In het 50 meter zwembad van Dordrecht snelde de (net) 11-jarige Julia Bannatyne op de 100 meter vlinderslag naar een tijd van 1.23,95. Daarmee verraste ze het gehele deelnemersveld en won deze afstand. Een historische prestatie voor een zwemster van BZ&PC.

Julia kwam ook nog in actie op de 100 meter rugslag (9e), 100 meter vrije slag (12e) en de 200 meter vrije slag (14).

De 12-jarige Thijs van Kints had zich ook gekwalificeerd en zwom op verschillende vrije slag nummers. Ondanks het zware programma zwom Thijs mooie persoonlijke records. Hij kan tevreden terugkijken met een 19e plaats op de 100 meter, 13e op de 200 en 400 meter.

Ook de 9-jarige Lars van Bergen had zich geplaatst met een 25e inschrijftijd op de 100 meter schoolslag. In de wedstrijd verbeterde hij zich naar een 10e plaats.

Alle drie gaan nu genieten van een welverdiende vakantie! Op naar volgend seizoen met wie weet ook weer historische prestaties!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp