Strijd om snelste brandweerkorps brandt los in Reeuwijk-Brug

Als vrijwillige brandweerman is het belangrijk om over een aantal belangrijke kwaliteiten te beschikken. Allereerst is moed een cruciale eigenschap, omdat vrijwillige brandweerlieden geconfronteerd worden met gevaarlijke situaties waarin snel en doortastend handelen vereist is. Daarnaast is het belangrijk om fysiek fit te zijn, aangezien brandweerman zijn een veeleisende baan is die lichamelijke kracht en uithoudingsvermogen vereist. Bovendien is het van groot belang om stressbestendig te zijn, omdat vrijwillige brandweerlieden in noodsituaties kalm moeten blijven en snel beslissingen moeten kunnen nemen. Tot slot is teamwork een onmisbare kwaliteit, aangezien vrijwillige brandweermannen vaak in teamverband werken om levens te redden en eigendommen te beschermen.

Die eigenschappen konden de teams van verschillende brandweerkorpsen uit de Veiligheidsregio Hollands Midden vandaag laten zien tijdens de BrandweerSurvival, georganiseerd door het korps van de vrijwillige brandweer in Reeuwijk-Brug met de Breevaart als decor.

Omdat ‘Reeuwijk’ de trotse winnaar was van de vorige editie van de competitie, was het dit keer dit korps aan de beurt om de spelen te organiseren. Bij de publicatie van dit artikel was nog niet bekend wie de winnaar werd van de spannende strijd in het water.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp