Nieuwe musical over Surinaams vrijheidsstrijder Boni in Castellum

Zaterdag 1 juli is het Keti Koti en start het herdenkingsjaar ‘150 jaar Slavernijverleden’. Ruim 150 jaar na de afschaffing van de slavernij wordt het verhaal van Boni – één van de meest tot de verbeelding sprekende verzetshelden – live verteld op het toneel van het Alphense theater. Boni de Musical is een op waarheid gebaseerd spectaculair en meeslepend verhaal, dat eigentijds-muzikaal op het podium wordt gebracht. De musical vertelt het mythische levensverhaal van Boni en zijn strijd tegen de slavernij in Suriname.

Samen met zijn strijdmakkers Jolicoeur en Baron leidt Boni vanuit de binnenlanden van Suriname een groep gevluchte, tot slaaf gemaakten in een lang verbitterd verzet tegen het Nederlandse regime. In deze doorgecomponeerde musical wervelen de acteurs, zangers en dansers ons terug naar de 18e eeuw, met zang, spoken word, rap en soul. “Liefde, pijn, strijd, verzet, broederschap, verdraagzaamheid én onverdraagzaamheid: niets menselijks is de personages in het verhaal vreemd”, aldus de producent.

Boni de Musical gaat over een wonde in de tijd, verraad , verzet, liefde en broederschap. De regie van Boni is in handen van Stanley Burleson (bekend van o.a. ‘Evita’, ‘Moeder, Ik Wil Bij De Revue’ en ‘Aladdin’). De cast bestaat o.a. uit Urvin Monte (Boni), Jeannine La Rose (Boni’s moeder), Juan Wells (De Friderici) en Juneoer Mers (Gouverneur en Bambi, dubbelrol) plus een wervelend ensemble.

De voorstelling gaat op Onafhankelijkheidsdag van Suriname, 25 november 2023, in première in Amsterdam en is op vrijdag 2 februari te zien in Theater Castellum. Kaarten zijn te koop via theatercastellum.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp