Lekker uit de buurt, streekmarkten steeds populairder

AnneMarie Visser

Ook in het Groene Hart worden streekproducten en streekmarkten steeds populairder. Niet alleen worden mensen steeds bewuster van waar hun voedsel vandaan komt, maar het is ook een manier om lokale te producten ondersteunen. Streekproducten worden geproduceerd door boeren, ambachtslieden en producenten uit de regio, waardoor ze een directe verbinding hebben met de lokale gemeenschap. Consumenten waarderen de kwaliteit, versheid en smaak van deze producten, evenals de duurzame en ecologische voordelen van het verminderen van voedselkilometers.

Overal in de buurt ontstaan worden steeds vaker streekmarkten georganiseerd. Samen met de landwinkels spelen deze markten op hun beurt weer een cruciale rol in het bevorderen van deze lokale producten als ontmoetingsplek waar producenten en consumenten rechtstreeks met elkaar in contact kunnen komen. Op streekmarkten kunnen mensen genieten van een breed scala aan verse producten, zoals groenten, fruit, kaas, vlees, brood, honing, zuivel, maar ook lokale lekkernijen en zoetigheid. Allemaal rechtstreeks afkomstig van lokale producenten.

De groeiende populariteit van streekproducten en streekmarkten toont aan dat inwoners van het Groene Hart steeds meer waarde gaan hechten aan authentieke en duurzame voedselervaringen, terwijl ze tegelijkertijd hun lokale gemeenschap ondersteunen.

Foto: Groene Hart

Leuke streekmarkten deze zomer

Streekmarkt Woerden

Iedere zaterdag wordt de streekmarkt gehouden op het Kerkplein in de binnenstad van Woerden. De markt is te bezoeken van 9.00 uur – 17.00 uur. in de zomer en vanzelfsprekend is er, naast allerlei andere producten uit de buurt, ook heel veel ambachtelijke kaas te krijgen(van juni tot half augustus)

Het Schapenschuurtje en Van Perkouwse Grond in Berkenwoude (zaterdag 1 juli a.s.)

In 2020 bedachten de twee buurvrouwen het plan om een streekmarkt te organiseren om zo de lokale producent een podium te bieden en de korte keten te promoten. Mat succes want inmiddels bieden meer dan vijfentwintig (voedsel)producenten uit de Krimpenerwaard hun mooie producten hier aan en uiteraard kun je er ook genieten van een hapje en een drankje. Kom vooral op de fiets of wandelend! GEEN parkeerplaats ter plekke. 
Auto’s kunnen evt. parkeren op het terrein van De Fontein, Oosteinde 4a, Berkenwoude.

Kijk wel even op de website van het Schapenschuurtje wanneer er een streekmarkt wordt georganiseerd.

Foto: Ontdek de Krimpenerwaard

Proef de Krimpenerwaard, Oogst & Streekmarkt

Ook de Oogst en Streekmarkten in de Krimpenerwaard vragen zich regelmatig wat is ​er nou lekkerder ​en leuker is dan verse streekproducten, direct van de boer en andere voedselmakers uit de eigen regio? Regelmatig worden de streekmarkten in de regio georganiseerd.

De eerstvolgende vindt op zaterdag 2 september plaats in het Springerpark in Schoonhoven (900-1700 uur)

Proef de Krimpenerwaard | In de Krimpenerwaard

Landwinkel.nl

Ben je op zoek naar een landwinkel in de buurt, waar je dagelijks streekproducten kunt shoppen. Kijk dan even op de website landwinkel.nl. Daar vind je adressen van mooie winkels in de buurt.

Landwinkel De Groene Ham Vleuten

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp