Wielerkaravaan ‘Samen Touren tegen Kanker’ doet onze regio aan

Op zaterdag 1 juli zal het fietsevenement L’Etape Rotterdam by Tour de France plaatsvinden. L’Etape Rotterdam by Tour de France Peloton Ride is de nieuwe naam van wat voorheen bekend stond als de Erasmus MC – Tour de Rotterdam. Alle wielerevenementen in Rotterdam zijn samengebracht in het Rotterdam Cycling Festival. Dit festival is een samenwerking tussen onder andere de gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport en de ASO, de organisator van onder andere de Tour de France. Het doel van dit festival is om in de toekomst de Tour de France te laten starten in Rotterdam of Den Haag.

De opbrengst van het evenement is bestemd voor de actie “Samen Touren tegen Kanker” van de Erasmus MC Foundation en het Daniel den Hoed Fonds. Het geld zal worden gebruikt voor onderzoek om de kwaliteit van leven van kankerpatiënten voor, tijdens en na de behandeling te verbeteren.
 

L’Etape Rotterdam by Tour de France Peloton Ride is een recreatieve toertocht van ongeveer 135 km voor wielrenners. De tocht begint bij Rotterdam The Haque Airport en gaat vervolgens richting Den Haag. Daarna gaat de route onder andere via Zoeterwoude, Alphen aan den Rijn, de Nieuwkoopse Plassen en Woerden. Via Bodegraven, Boskoop, Waddinxveen, Bleiswijk en Berkel en Rodenrijs keert de wielerkaravaan terug naar Rotterdam. Naast verschillende toertochten van diverse afstanden, wordt dit jaar ook weer de pelotonstocht gereden. De deelnemers rijden in een gesloten groep met een gemiddelde snelheid van ongeveer 28 km/uur. Ze worden begeleid door politiemotoren en verkeersregelaars. Ook maken geluidswagens, medische teams, pers en andere volgers deel uit van de wielerkaravaan.
 

De wielerkaravaan zal langs verschillende plaatsen komen (tijden bij benadering):

Alphen aan den Rijn 11.20 uur
Gnephoek, Churchilllaan, Burg. Bruins Slotsingel, Westkanaalweg, Zegerbrug
 

Aarlanderveen 11.30 uur
Nieuwkoopseweg/N231 Nieuwkoop 11.45 N231, Nieuwveenseweg, Nordenseweg 
 

Noorden 11.55uur
Simon van Capelweg, Voorweg, Uitweg/N463 Woerdense Verlaat 12.03 Milandweg 

Zegveld 12.07 uur
Milandweg, Hoofdweg, Zegveldse Uitweg Woerden 12.19 Leidsestraatweg, Rembrandlaan, Jozef Israelslaan, Boerendijk,

Hoge Rijndijk 12.30 uur – 13.00 uur pauze bij Verweij Houttechniek, Barwoutswaarder 
 

Nieuwerbrug aan den Rijn 13.02 uur
Barwoutswaarder, Hoge Rijndijk, Graaf Florisweg, Weijpoort, Weiweg 


Bodegraven 13.10 uur
Nespad, Oud Bodegraafseweg, J.C. Hoogendoornlaan
 

Tijdens de passage van de wielerkaravaan zal de hoofdrijbaan worden gebruikt en het overige verkeer wordt gedurende ongeveer 5 minuten stilgezet.
 

Voor meer informatie kunt u terecht op de volgende websites:

www.samentourentegenkanker.nl
https://rotterdam.letapebytourdefrance.com

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp