Kom dit weekend naar het Straattheaterfestival in Woerden

  • Vrijdag 23 juni 2023om 19.45 uur
  • Zaterdag 24 juni 2023 12.00 – 16.45 uur

Dit weekend staat de binnenstad van Woerden weer volop in het teken van straattheater. Wist je overigens dat deze vorm van kunst teruggaat naar tot de oudheid. Bij de oude Grieken werden al theatrale voorstellingen opgevoerd op pleinen en straten als onderdeel van religieuze festivals. Deze voorstellingen omvatten vaak maskers, kostuums en spectaculaire choreografieën om het publiek te vermaken en te betrekken.

Vandaag de dag heeft straattheater zich ontwikkeld tot een levendige en veelzijdige kunstvorm, waarbij artiesten uit verschillende disciplines, zoals theater, muziek, dans en circus, samenwerken om unieke en interactieve voorstellingen te creëren. Straattheaterfestivals over de hele wereld trekken enorme menigten aan, waarbij artiesten de straten tot leven brengen met hun creativiteit en vakmanschap. Het is een steeds geliefdere vorm van kunst die het publiek verrast, ontroert en inspireert,

En dit weekend, vrijdag 23 en zaterdag 24 juni, vind je in alle straten en steegjes van het historische centrum van Woerden acts door binnen- en buitenlandse straatartiesten. Voor je het weet zit je zelf in de act, dus blijf op je hoede voor alle bijzondere typetjes die er rondlopen.

Laat je verrassen door de bijzondere artiesten met hun kostuums en bekijk hoog in de lucht roterende acrobaten in hun prachtige outfits. Het is een bonte verzameling van typetjes, acrobatiek en muziek. Ook met kids is het Straattheaterfestival erg leuk om naar toe te gaan. Er zijn diverse kindervoorstellingen en -activiteiten tijdens het festival.

Kortom kom genieten van bijzonder theater in het centrum van Woerden.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp