Ook Paul de Leeuw met gebarentolk in Castellum

Castellum Theater & Bioscoop gelooft sterk in het belang van toegankelijkheid voor alle inwoners van de Gemeente Alphen aan den Rijn en daarom zijn, speciaal voor doven en slechthorenden, ook komend seizoen gebarentolken aanwezig zijn bij de voorstellingen van Paul de Leeuw, Rapunzel en Pietje Bell.

Gebarentaal heeft mede door de expressieve optredens van gebarentolk Irma Sluis tijdens de corona-persconferenties aan populariteit gewonnen. De afgelopen twee seizoenen heeft Castellum onderzocht wat de vraag en mogelijkheden waren voor theatervoorstellingen met een live gebarentolk. Het groeiende aanbod is positief ontvangen en wordt gewaardeerd door zowel bezoekers met een gehoorbeperking als reguliere bezoekers en artiesten. De tolk staat tijdens de voorstelling op een herkenbare plek in de buurt van de bezoekers met een gehoorbeperking, maar zo dat het publiek en artiesten geen hinder ondervinden.

Het aanbieden van voorstellingen met gebarentolk sluit aan bij het inclusieve beleid van de gemeente Alphen aan den Rijn. Hierin staat onder andere omschreven dat zij streeft naar een samenleving waarin elke inwoner op zijn eigen manier actief kan deelnemen. Naast de drie voorstellingen met live gebarentolk, biedt Castellum Theater & Bioscoop bij elke theatervoorstelling gratis gehoorondersteuning aan. Daarnaast promoot het theater het gebruik van de apps Subcatch (ondertiteling bij Nederlandstalige films) en Earcatch (audiodescriptie) in de bioscoop.

Kaarten met optimaal zicht op de tolk zijn te reserveren via de kassa van het theater of via gebarenpodium.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp