Kinderen in de schijnwerpers bij Museum Gouda voor de opening van Match

Zondag 2 juli feestelijk familieprogramma rondom twee schilderijen 

Een meesterwerk, ook wel het mooiste kinderportret van de 17de eeuw genoemd, verhuist deze zomer vanuit het Rijksmuseum tijdelijk naar Museum Gouda. Ter ere van deze logeerpartij organiseert het museum op zondag 2 juli een openingsfeest met allerlei activiteiten voor kinderen. Toegang is die dag voor iedereen gratis.  

Museum Gouda toont deze zomer een prachtig portret uit het Rijksmuseum naast een topstuk uit eigen collectie: het wereldberoemde Portret van een meisje in het blauw (1641) van Johannes C. Verspronck en De gezusters Arntzenius (1895) van Willem B. Tholen. Omdat op beide schilderijen kinderen centraal staan, organiseert het museum een openingsfeest speciaal gericht op jonge bezoekers. 

Foto: Fred Ernst.

Programma  

In de museumtuin staan op zondag 2 juli Oudhollandse spelletjes klaar en in het museum zelf kunnen kinderen zich verkleden en vervolgens een foto maken in het fotohokje. Ook het atelier is open: daar kunnen jong en oud naar hartenlust kleuren en een geheel eigen versie van het meisje in het blauw maken. Rondleiders van het museum staan die dag klaar om je mee te nemen op een speurtocht langs alle kunstwerken met kinderen in de hoofdrol. Zowel het museumbezoek als alle activiteiten zijn die dag gratis.

Match 

De tijdelijke tentoonstelling van het schilderij uit het Rijksmuseum is onderdeel van het landelijke initiatief Match van stichting M6. Stichting M6 bestaat uit zes samenwerkende musea in Nederland, waar Museum Gouda er één van is. De andere elf musea die aan Match meedoen (in elke provincie één), zijn Museum het Hannemahuis, Groninger Museum, Museum De Buitenplaats, Stedelijk Museum Kampen, Museum Nagele, Museum Henriette Polak, Stedelijk Museum Alkmaar, Museum Huis Doorn, Zeeuws Museum, Museum het Markiezenhof en het Limburgs Museum. Deze musea hebben hun eigen programma’s ter gelegenheid van Match

Openingstijden Museum Gouda: dinsdag t/m zondag 11.00 – 17.00 uur 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp