Afwisselend programma kinderfestival Konijn aan de Rijn

Haal de konijnenoren maar uit de kast, want op zondag 9 juli zijn alle konijntjes welkom in Park Rijnstroom en in het gebouw van Parkvilla. Vorig jaar was dit culturele kinderfestival, georganiseerd door Parkvilla, voor kinderen een groot succes. Er is van alles te beleven: diverse theatervoorstellingen, prikkelende workshops door het Jeugdtheaterhuis en de Nieuwe Muziekschool Alphen, een konijnenspeurtocht in het park en nog veel meer. Ook draait de film Rita en krokodil over een peuter met een hongerig vriendje, die leeft in de badkuip. En niet te vergeten: lekker eten en drinken.

Donatie ‘Net als vorig jaar wordt het een vrolijke dag voor de hele familie, de leeftijd voor de kinderen is ook verhoogd naar 12 jaar. Maar ook voor baby’s vanaf 6 maanden is er een prachtige voorstelling geprogrammeerd’, aldus de organisatoren Agnes van den Ham en Arjenne Bouwknegt van Parkvilla. ‘We laten met dit festival zien dat Parkvilla met voorstellingen én cursussen ook een mooie plek is voor kinderen. De toegang is gratis, daar hebben we bewust voor gekozen. De economische crisis belemmert de toegang tot cultuur bij veel kinderen door beperkte financiële middelen. Parkvilla wil graag álle kinderen laten genieten van Konijn aan de Rijn, zonder dat ze daarvoor hoeven te betalen. Wij hopen wel dat we door vrijwillige donaties van overige bezoekers, dit festival kunnen blijven organiseren. Via een link op parkvilla.nl kan een donatie worden gedaan.’

Ei met een staartje Theatervoorstellingen Koro Koro is een bijzondere interactieve dansvoorstelling voor de allerkleinsten is een magisch spel, clownesk en muzikaal. In de voorstelling Ei met een staartje ontdekt Belle een bijzonder ei. Het kraakt en beweegt en tot haar verbazing kruipt er plots een babydraak uit. Goochelaar Guyllaume Wibowo maakt deel uit van de Ashtons Brothers. Met zijn bijzondere en grappige goocheltrucs weet hij iedereen te verbazen. De magische kast gaat over Huub. Hij heeft een oude kast op de kop weten te tikken. Maar de kast heeft iets geks: hij zit op slot en de sleutel is kwijt.

Kinder-conceptstore Kersvers is aanwezig met zorg uitgekozen producten. Ook kunnen kinderen bij de kraam als konijntje geschminkt worden, verkopen ze zelfgemaakte taartjes én organiseren zij de konijnenspeurtocht in het park.

Het festival duurt van 10.00 tot 16.30 uur. Op parkvilla.nl staat het volledige programma met alle tijden.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp