Lekkere Jazz deze zomer bij De Buren in Bodegraven

Deze zomer organiseert Stichting Groene Hart Jazz samen met café/restaurant De Buren in Bodegraven voor de eerste maal zomerjazz concerten onder de titel ‘Zomer Jazz bij de Buren’. Op de zondagen 18 juni, 9 juli en 30 juli a.s. is het dus genieten van heerlijke jazzklanken in het hart van Bodegraven. Samen met Ben van ‘t Hof, mede-eigenaar van De Buren biedt de stichting de concerten gratis aan voor de bezoekers. “Zo brengen we met elkaar nog meer levendigheid in het centrum”, zijn de woorden van Gerard Haneveer, voorzitter van de stichting.

Zondag 18 juni, Rush Hour met Special Guest David Rockefeller en Arie Kuit

David Rockefeller is trompettist/bugelist/trombonist van New Cool Collective, Zijn muziekstijl kan het best omschreven worden als een frisse opwindende mix van dansbare soul en jazz met een Latin sausje. Zijn melodische solo’s, zowel op bugel, trompet als trombone, zijn onovertroffen en bezorgen de jazzliefhebber vaak kippenvel.

De in Gouda wonende nationaal en internationaal bekende saxofonist Arie Kuit is bandleider van Rush Hours. De stijl van deze band kan omschreven worden als energieke Soul Jazz met uitstapjes naar het American Songbook. Composities van Cannonball Adderley,Horace Silver, Wes Montgomery, Sergio Mendes, Sonny Rollins staan op het repertoire.

vlnr: David Rockefeller, Arie Kuit

Zondag 9 juli, Funny House Jazzband

The Funny House Jazzband, een zeer goede amateurband van Bodegraafse bodem, speelt de onvervalste klassieke jazz (dixieland). De Funny House Jazzband werd in 1968 opgericht, mede door klarinettist Gerard Dekkers die nog steeds deel uitmaakt van het orkest.

Zondag 30 juli, JK’s jazz4tet

Deze door de wol geverfde professionele jazzmuzikanten hebben een paar jaar geleden samen besloten met het opbouwen van een repertoire. Dat is meer dan gelukt. Jazz muziek zoals jazz is bedoeld. Ze spelen nummers onder andere uit het bekende ‘Realbook’ en hebben zij ook gezocht naar popsongs die door Jack Kat in jazzy stijl zijn gearrangeerd. En met succes.

Vlnr: Will van Toor, Renate Houtman, Onno de Jong en Jack Kat

Entree gratis!

Tijden optredens: 16.00 uur tot ca. 18.00 uur

Locatie: café/restaurant De Buren, Raadhuisplein 3-5 te Bodegraven

Entree: gratis

Parkeren: gratis. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp