Coalitie Zuid-Holland bereikt akkoord

De onderhandelende partijen in de provincie Zuid-Holland hebben een akkoord bereikt.De onderhandelende partijen in de provincie Zuid-Holland hebben een akkoord bereikt.Formateur Arie Slob: “De afgelopen maanden is door de Zuid-Hollandse onderhandelaars hard gewerkt om tot een akkoord te komen. Gisteravond is het akkoord bereikt. Met dit akkoord zetten zij nadrukkelijk het belang van inwoners, maatschappelijke partners en ondernemers van Zuid-Holland voorop, door samen te werken en tegenstellingen te overbruggen. De komende 4 jaar gaan BBB, VVD, GroenLinks, PvdA en CDA vol vertrouwen met elkaar aan de slag.”

In het akkoord staan de afspraken die de 5 partijen hebben gemaakt voor de komende 4 jaar. Het motto voor de komende 4 jaar is: ‘Krachtig Zuid-Holland’

De fractievoorzitters Hans Veentjer (BBB), Jeannette Baljeu (VVD), Sinan Özkaya (GroenLinks), Anne Koning (PvdA) en Meindert Stolk (CDA) presenteren maandag 19 juni het akkoord. De verwachting is dat het nieuwe college van Gedeputeerde Staten begin juli kan worden geïnstalleerd.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp