Alphen, Gouda en Woerden zetten het Groene Hart centraal tijdens het VNG Jaarcongres 2024

De gemeenten Alphen aan den Rijn, Gouda en Woerden organiseren op 25 en 26 juni 2024 het jaarlijkse VNG-congres. Het congres vindt plaats in een kwekerij in het boomkwekerijgebied Greenport Boskoop. De 3 gemeenten slaan de handen ineen om het Groene Hart prominent op de kaart te zetten.

Tijdens het Jaarcongres van de VNG komen gemeentebestuurders uit heel Nederland samen om kennis te delen, inspiratie op te doen en ideeën uit te wisselen over actuele thema’s en uitdagingen binnen het lokale bestuur. Onderdeel van het congres zijn excursies door het hele Groene Hart. Bezoekers maken hier niet alleen kennis met het landschap en de wereldberoemde streekproducten, maar ook met de aanpak van grote vraagstukken, zoals bodemdaling, energie, woningbouw, de toekomst van de landbouw, bestaanszekerheid voor iedereen en gezond leven. Het avondprogramma vindt plaats in het historische centrum van Gouda, waar deelnemers kennismaken met de prachtige architectuur en de rijke geschiedenis van de stad, en gelegenheid hebben om te netwerken.

Gastheer

De gemeenten Alphen aan den Rijn, Gouda en Woerden zijn verheugd om gastheer te zijn van het VNG Jaarcongres 2024. Burgemeester en voorzitter van netwerksamenwerking Alphen, Gouda, Woerden, Liesbeth Spies: “De organisatie van het VNG Congres is een mooie kans om het Groene Hart in Nederland op de kaart te zetten als een bruisende regio. Door de samenwerking te zoeken met lokale ondernemers, zoals horeca en toerisme, profiteren zij mee van het congres. Bovendien willen wij met de organisatie van het VNG Congres verbinding leggen met gemeenten die met dezelfde vraagstukken bezig zijn. Dit kan leiden tot nieuwe samenwerkingen en kennisuitwisseling. Wij nodigen alle gemeenten van harte uit om het VNG Congres volgend jaar mee te beleven in Alphen aan den Rijn, Gouda en Woerden!”

Netwerksamenwerking Alphen-Gouda-Woerden

Sinds 2014 werken Alphen, Gouda en Woerden (AGW) samen om in het Groene Hart de economie te versterken en het gebied aantrekkelijker te maken voor recreatie en toerisme. Het Rijk, de provincies, waterschappen en gemeenten werken met elkaar aan een toekomstbestendig Groene Hart. Alphen, Gouda en Woerden trekken hierin samen op.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp