Marry Buiks terug in het Groene Hart Huys

Na een eerdere tentoonstelling vorig jaar zomer exposeert de Bodegraafse glaskunstenaar Marry Buiks opnieuw in het Groene HartHuys. Dit keer is het een familieaangelegendheid. Ook het werk van de in Steenwijk woonachtige Adriaan Buiks is vanaf woensdag 14 juni te zien in de Bouwsteeg in Bodegraven. Net als Marry is Adriaan een all round glaskunstenaar met rijke kennis en technische vaardigheden van glasbewerking, glasfusion en glas in lood. Neef Marry is veneens geïnspireerd door het betoverde materiaal glas is gespecialiseerd in glasfusion en schittert door kleurrijke kunstwerken figuratief en veelal non figuratieve kunst waarin kleuren en lijnenspel de boventoon voeren.

Dirk van der Vecht

De Woerdense kunstenaar viert dit jaar zijn 40-jarig jubileum als kunstenaar en groeide op in de Bodegraven. Voor deze expositie in Het Groene HartHuys koos hij voor het thema ‘Riet in de polder’. De basis van zijn interesse voor tekenen en schilderen is gelegd in de woonomgeving van zijn jeugd – de Zuidzijde tussen de Wiericke Schans en buurtschap de Molenbrug in Bodegraven, waarbij de natuur, met name riet, hem inspireerde. De polder, het spoor zijn daar een voorbeeld van. Inspiratie genoeg, gebruikt voor het verbeelden, soms in grafische stijl, aquarelverf en acryl met o.a. een markant 4 seizoenen schilderij.

In zijn werk zoekt hij naar evenwicht in vorm, kleur en lijnen regelmatig gesteund door structuur en krijt, welk soms doorloopt op meerdere doeken.

Op zondagmiddag 16 juli a.s. om 14.00 uur verzorgt Dirk van der Vecht een gratis lezing in Het  Groene HartHuys in Bodegraven.
In deze lezing neemt Dirk u, aan de hand van zijn schilderijen, mee in de verschillende periodes van zijn 40-jarige Kunstenaarschap. 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp