Bodegravers Roan en Bjorn in actie op NK Zwemmen

Van 8 t/m 11 juni vond in Amersfoort het Nederlands Kampioenschap lange baan plaats. Tijdens dit kampioenschap kwamen niet alleen de Nederlandse topzwemmers in actie als voorbereiding op het WK in Fukuoka, maar ook de Bodegraafse jeugdzwemmers Roan van der Weide en Bjorn Rijkaart stonden aan de start.  Roan zwemt voor GZC DONK uit Gouda en traint bij het KNZB Opleidingscentrum in Rotterdam. Hij had zich geplaatst voor de 50, 100 en 200 meter schoolslag. Bjorn zwemt voor WVZ uit Zoetermeer en had zich geplaatst voor de 50 meter rugslag, 50 en 100 meter vlinderslag, 50 en 100 meter vrije slag, 50 en 100 meter schoolslag en 200 meter wisselslag.

Bjorn Rijkaart (links) en Roan van der Weide (rechts) op het NK zwemmen

Donderdag begon het NK voor beide zwemmers met de 100 meter schoolslag. Roan was in vorm en eindigde met een 4e plaats net buiten het podium. Wel tikte hij aan met een mooie pr. Voor Bjorn was dit een opwarmer voor de 50 meter rugslag later in de ochtend. Bij deze laatste afstand evenaarde hij bijna zijn snelste tijd.  Op vrijdag kwam Bjorn in actie op de 50 meter vlinderslag. Hij kwam hierbij lekker in zijn slag en zwom bijna een pr. Voor Roan stond de 200 meter schoolslag op het programma. Ondanks een sterke eerste 150 meter, lukte het hem niet om een podiumplaats te pakken en eindigde hij als 4e.  Zaterdag was voor Roan een rustdag, maar voor Bjorn was het weer een wedstrijddag. Als eerste stond de 100 meter vlinderslag op het programma en hierbij zwom hij een mooie race. De dag werd afgesloten met een explosieve 50 meter vrije slag. 


De laatste dag van het NK, de zondag, begon voor zowel Roan als Bjorn met de 50 meter schoolslag. Roan eindigde in een spannende race als 6e, waarbij de nummers 3 t/m 6 binnen 0.47 seconden achter elkaar finishten. Bjorn had weinig tijd voor herstel, want de 100 meter vrije slag volgde al snel. Hierdoor was het lastig om zijn snelste tijd te evenaren. Bjorn sloot het NK af met de 200 meter wisselslag, waarbij hij in een mooi opgebouwde race alles heeft gegeven. 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp