Kaylee Baggerman winnaar Bodegraafse Maestro 2023

Op een zinderende zaterdag 10 juni vond de vijfde editie van de Tropische Bodegraafse Maestro plaats op het Raadhuisplein. Ondanks de hitte was de sfeer geladen, zowel voor de muzikanten als voor de Maestro-deelnemers. 

© ​Digitale Bodegraafse Krant

Het enthousiasme spatte ervan af. De line-up van deelnemers was indrukwekkend, met bekende gezichten uit de Bodegraafse gemeenschap die de uitdaging aangingen. Onder hen waren Annemarie Visser, Editie Groene Hart, een lokale beroemdheid uit het Groene Hart en Kaylee Baggerman, een gedreven leerkracht op De Regenboog in Reeuwijk, nam ook deel aan de strijd. Daarnaast waren Michiel Grauss, de burgemeester van Bodegraven, Robin Kersbergen, wethouder, Cor de Raadt, voorzitter van het Evertshuis, Hans van Dijk, directeur van Van Dijk Gevelsteen, Tanja van Viegen, voorzitter van het Muziek Collectief Bodegraven, en Saskia Nagel, een toegewijde zorgmedewerker, vastberaden om hun dirigeertalent te tonen.

© ​Digitale Bodegraafse Krant

Voordat het spektakel begon, kregen de deelnemers een intensieve workshop dirigeren van Lucienne de Valk, de vaste dirigent van het Filharmonisch Orkest Bodegraven (FPO). Met haar begeleiding waren de deelnemers goed voorbereid op de uitdagingen die hen te wachten stonden. Een deskundige jury, bestaande uit Lyan Verburg en John Bouwmans, stond klaar om elk optreden van commentaar te voorzien. In nauwe samenwerking met het orkest bepaalde de jury welke drie kandidaten zich zouden kwalificeren voor de finale.

Uiteindelijk was het Kaylee Baggerman die de titel van Maestro van het jaar 2023 in de wacht sleepte. Met haar indrukwekkende vaardigheden en charismatische optreden wist zij zowel de jury als het publiek te betoveren. Tweede is geworden Saskia Nagel en op de derde plaats eindigde Annemarie Visser.

In de spannende finale dirigeerden de drie finalisten het beroemde Slavenkoor uit Verdi’s opera Nabucco. Het was een adembenemende uitvoering die het talent en de toewijding van de deelnemers benadrukte.
 

© ​Digitale Bodegraafse Krant

De Tropische Bodegraafse Maestro is uitgegroeid tot een geliefd evenement in de gemeenschap. Het biedt niet alleen een podium voor lokale prominenten om hun muzikale talenten te tonen, maar het evenement brengt ook de lokale gemeenschap samen. Op het Raadhuisplein verzamelden mensen van alle leeftijden zich om te genieten van de muziek en de opwinding. De sfeer was levendig en vrolijk, met iedereen in afwachting van de optredens van de deelnemers.

© ​Digitale Bodegraafse Krant

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp