VegaBoerderij start proefpakketten

De oogst van de VegaBoerderij is inmiddels zo op gang gekomen dat de coöperatie nu ook de uitgifte van proefpakketten weer heeft opgestart. In het weekeinde van 16-17 juni zal de eerste groep belangstellenden op deze manier weer kennismaken met de lekkere en gezonde groente die dichtbij en heel natuurlijk is opgekweekt. 

De VegaBoerderij is een lokaal initiatief, en heeft onderdak op de boerderij van Aad en Nanda van Dam aan de Buitenkerk 57 in Bodegraven. Het is een coöperatieve vereniging, die een boer en trainee in dienst heeft om het land te bewerken, maar ook veel vrijwilligers onder de bijna 100 leden werken dikwijls mee op het land. Zo worden vanaf het voorjaar tot in december wekelijks een gevarieerd pakket van  circa 5 groenten, met meestal ook aardappels, uien, tomaten kruiden en soms fruit aan de leden geleverd.

Proeven

Met de proefpakketten kan iedereen kennismaken met de VegaBoerderij. Belangstellenden kunnen voor 35 euro op proef meedoen en 4 weken lang een pakket ophalen. Een proefpakket is om “de proef” te nemen en het uit te proberen. Maar de proefpakketten zijn ook om “te proeven”, en te kijken hoeveel beter de bijna biologische groente van dichtbij smaakt, die is gekweekt zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen.

Opgeven

Er is sinds afgelopen winter al een lange wachtlijst ontstaan van ruim 40 belangstellenden. Het lukt niet om die allemaal in één keer toe te voegen aan de wekelijkse ophalers. Daarom is nu de eerste groep uitgenodigd voor de proefpakketten. Overigens kunnen belangstellenden zich nog steeds aanmelden voor lidmaatschap of proefpakket via de website  www.vegaboerderij.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp