Jan Kees Oppelaar (PvdA) benoemd tot wethouder in Gouda

Jan Kees Oppelaar is benoemd tot wethouder in de gemeente Gouda. De gemeenteraad stemde gisteravond in met zijn benoeming. Oppelaar neemt het stokje over van Rogier Tetteroo die eind mei de politiek heeft verlaten. De portefeuilles van Jan Kees blijven hetzelfde, namelijk Ruimtelijke ordening en strategisch grondbeleid, Wonen, buurt- en wijkontwikkeling en Werk en Inkomen.

Jan Kees is sinds juli 2022 raadslid in Gouda. Daarvoor werkte hij onder andere als politiek adviseur voor de landelijke Partij van de Arbeid en partijvoorzitter. In zijn laatste functie werkte hij voor het ministerie van Justitie en Veiligheid als beleidsadviseur voor de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Jan Kees woont samen met zijn vrouw en kind in Gouda, in de wijk Korte Akkeren.

Jan Kees: “Het werken aan bestaanszekerheid voor álle Gouwenaars, meer betaalbare woningen en het bestrijden van armoede ervaar ik als een van mijn grootste opdrachten. Met een buurtgerichte aanpak wil ik verder werken aan de leefbaarheid in onze wijken. Met veel energie ga ik in onze prachtige stad aan de slag en wil ik voor mensen het verschil maken. Ik kijk ernaar uit om m’n handen uit de mouwen te steken als lid van het college van BenW.”

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp