Bekendmaking genomineerde kazen Gouda Cheese Awards

De finalisten van de Gouda Cheese Awards 2023 zijn bekend! De lekkerste kazen die doorgaan in de categorie Gouda 48+ extra belegen zijn: Puur Smeuïg Pikant (Verburg Kaas), Noord-Hollandse Gouda PlanetProof (Zijerveld) en Noord-Hollandse Gouda (Zijerveld). In de categorie Gouda 48+ overjarig strijden De Graafstroom Overjarig (Zuivelfabriek De Graafstroom), Lutjewinkel Roem (Makro Nederland) en Noord-Hollandse Gouda (Zijerveld) om goud, zilver en brons en de titel ‘de lekkerste kaas van Nederland’.

De spannende finale is op donderdag 15 juni op de Markt in Gouda. Het decor vormt de traditionele Goudse Kaasmarkt, waar boeren en handelaren nog altijd met een ‘handjeklap’ onderhandelen over de prijs. Op een groot podium proeven en keuren Pieter Verhoeve (Ere Waegemeester en burgemeester van Gouda), Carola Onderwater-van der Brug (Kaaskoningin Bodegraven) en Rutger van den Broek (Heel Holland Bakt) de zes genomineerde kazen. De presentatie is in handen van Ramon Beuk.

Presentatie door Ramon Beuk

De beslissende keuring is helemaal live te volgen; alleen het juryberaad vindt achter gesloten deuren plaats. Voor toeschouwers is er van alles te zien, te horen en te proeven. Want natuurlijk worden er blokjes finalekaas geserveerd.

Het event is gratis toegankelijk. Om 10.00 uur wordt de kaasbel geluid en start de finale keuring. Om 13.00 uur zijn de Gouda Cheese Awards en de Gouda Kaasmarkt afgelopen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp