Woerden als duurzame bestemming voor bezoeker

Een groen dagje of weekendje weg

In Woerden kan je vanaf nu ook een duurzaam dagje uit of weekendje plannen. De leukste arrangementen, routes, activiteiten, restaurants en winkels kun je nu op een groene manier beleven. Van verpakkingsvrij shoppen, duurzaam dineren tot een E-Chopper tour en een groene overnachting. Woerden biedt dit inmiddels.

Wie graag een duurzaam dagje uit of weekendje wil plannen, kan ook in Woerden terecht. Van groene uitjes, duurzaam dineren, verantwoord overnachten, afvalvrij shoppen tot verantwoord vervoer. Woerden heeft inmiddels een mooi aanbod voor een leuk dagje uit die men kan uitbreiden naar een compleet weekend. Samen met ondernemers in en rondom Woerden zijn er diverse duurzame activiteiten ontwikkeld zoals arrangementen en wandel- en fietsroutes.

Duurzame arrangementen

Samen met ondernemers in Woerden is er ingezet op duurzame arrangementen die inspelen op de doelgroep die duurzaam wil verblijven in Woerden. Deze doelgroep wordt steeds groter en wil bewust duurzaam reizen en verblijven. De arrangementen zijn thematisch ingezet op actief & groen en beleving & proeven in Woerden. In combinatie met duurzaam vervoer, aangevuld met restaurateurs die op een duurzame manier bezoekers willen laten kennis maken met eerlijk voedsel creëren we hiermee passend aanbod voor deze doelgroep.

Nieuwe routes Woerden is ook vijf nieuwe fiets- en wandelroutes rijker. Het gaat hierbij om 3 nieuwe wandelroutes met het thema duurzaam en afvalvrij shoppen en 2 nieuwe fietsroutes met als thema streekproducten. Tijdens de wandelroutes ontdek je waar je afvalvrij kan shoppen. Wil je weten waar jouw voedsel nou echt vandaan komt? Dan is er een fietsroute waarbij je een bezoek kan brengen aan diverse boerderijen om de ambachtelijke producten te leren kennen.

meer info

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp