Recordbedrag voor Alpe d’HuZes: Leerlingen halen € 160.000 op

Afgelopen donderdag 1 juni heeft Interact Club Scala College met 40 leerlingen, 10 ouders en 11 docenten de Alpe d’Huez bedwongen in de strijd tegen kanker.  Samen hebben zij bijna € 160.000 opgehaald voor het KWF. Waarom? Omdat iedereen die is meegegaan iemand kent die kanker heeft gehad of er aan is overleden: een vader, moeder, broer, zus, nicht, neef of een vriend. Geld voor verder onderzoek is dus nog steeds hard nodig.

Interact is een serviceclub voor jongeren van 12 tot 18 jaar die begeleid wordt door Rotary Club Bodegraven en Alphen. De 13 leerlingen van het Scala College komen iedere dinsdagmiddag bij elkaar om hun eigen service projecten op te zetten en inzamelacties voor goede doelen te organiseren. Zo leren de jongeren belangrijke vaardigheden zoals plannen, organiseren en presenteren.

Vorig jaar zijn zij gestart met het maken van een projectplan voor de koersweek. Alles is van tevoren door de leerlingen tot in de puntjes geregeld. Als eerst zijn zij gestart met het werven van deelnemers. Daarna hebben zij het programma samengesteld en het vervoer en de accommodatie geregeld.

De leerlingen hebben allerlei verschillende inzamelacties georganiseerd om zo veel mogelijk geld op te halen voor het KWF. Met alle deelnemers van “Team Scala” is er dit schooljaar € 160.000 opgehaald. Een uitzonderlijke prestatie waar iedereen erg trots op mag zijn.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter