Gouda’s langste theatertraditie in ere hersteld

-In maart 2021 kwam abrupt een eind aan wat misschien wel de langste reeks theatervoorstellingen in Gouda is. Al sinds 1944 speelt theatergroep ‘De Goudsbloem namelijk ieder jaar voor zo’n 3000 schoolkinderen uit Gouda en omgeving in de Goudse Schouwburg. Dit jaar komen ze terug, sterker dan ooit, met de sprookjesachtige voorstelling ‘Het wonderLAB van mister Yu.’ De voorstelling wordt in totaal 7 keer gespeeld in de grote zaal van de Goudse Schouwburg van 13 t/m 16 juni.

In deze vrolijke en muzikale voorstelling spelen 14 leerkrachten en 13 jongeren mee in de leeftijd van 10 tot 17 jaar. Het is geschreven en geregisseerd door docent en theatermaker Michel Linthorst uit Bodegraven. Uit Reeuwijk doen er maar liefst drie leerkrachten mee van basisschool De Regenboog en van het Vogelnest uit Bodegraven spelen Romy (groep 8) en Zoë (groep 7) een rol in de kindercast.

Het verhaal

Het verhaal gaat over Rafa, een meisje dat opgroeit bij drie grappige en excentrieke tantes. De tantes worden met de nek aangekeken in het dorp. Als Rafa wat ouder is, gaat ze op zoek naar waar ze vandaan komt. In het WonderLAB van mister Yu krijgt Rafa drie spannende uitdagingen, waardoor ze kan ontdekken wie ze werkelijk is.

Van groep 3 t/m groep 8 van 27 verschillende basisscholen uit onder andere Gouda, Waddinxveen, Reeuwijk en Bodegraven komen leerlingen en docenten kijken. Sommige kinderen komen voor de eerste keer in de schouwburg. De voorstellingen van de Goudsbloem maken vaak veel indruk bij kinderen. Linthorst: “Het is een voorstelling waarin iedereen zijn eigen verhaal kan herkennen. Stiekem zitten er best wat actuele onderwerpen in verstopt, vooral de volwassenen zullen dat eruit halen. Ik weet nog dat ik vroeger zelf met school naar deze voorstellingen ging kijken, in de oude schouwburg.”

Mila Manduapessy speelt de rol van Rafa, een groot talent met veel podiumervaring. Ze speelde diverse voorstellingen met het Jeugdtheaterhuis door heel Zuid-Holland en volgt momenteel de Havo voor theater in Rotterdam. Linthorst: “Zo knap van haar hoe ze de voorstellingen weet te dragen en het publiek meeneemt in het verhaal. Alle spelers zijn geweldig om mee samen te werken.”

Kaarten

Er zijn nog enkele kaarten te reserveren voor basisscholen uit Gouda en omgeving voor de 6 voorstellingen overdag via de website van Toneelgroep De Goudsbloem www.toneelgroepgoudsbloem.nl/. Kaartjes kosten voor leerlingen € 3,50 (begeleiders gratis). Daarnaast is er een openbare familievoorstelling op woensdagavond 14 juni om 19.00 uur. Kaartjes kosten € 7,50 en zijn te reserveren via www.goudseschouwburg.nl/

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter